U zajedničkom kolu preko 12 hiljada učesnika

0
naši folkloraši na velikom kolu za Ginisa

Predrag Šušić

Predrag Šušić

Sa turneje iz Novog Sada vratili su se folkloraši ansambla “Nikola Đurković“ iz Kotora, prepuni utisaka velikog kola čiji je cilj obaranje Ginisovog rekorda za najveće kolo na svijetu.

U kolu je učestvovalo 12 hiljada izvođača u nošnjama, među kojima i 30 kotorskih folkloraša, kazao je Predrag Šušić, izvršni direktor i koreograf ansambla, što je predstavljalo jedinstveni doživljaj.

Kilometarske kolone izvođača i autobusa, atmosfera za pamćenje uz zabavni program i druženje nakon zvaničnog dijela.

“Bila je ovo prilika da posjetimo KUD Svetozar Marković iz Novog Sada, jedno od najvećih Kulturno umjetničkih društava sa prostora bivše Jugoslavije i sa njima se družimo uz paprikaš na vojvođanski način”, kazao je Šušić.

Nije izostala ni turističko edukativna komponenta turneje, budući da su članovi kotorskog Folklornog ansambla “Nikola Đurković” obišli znamenitosti Novog Sada, kao i Petrovaradin i Sremske Karlovce.

Već ove sedmice u četvrtak 8. oktobra naši folkloraši na poziv opštine Erdut, putuju za Slavoniju gdje se od 9. do 11. oktobra u ovom gradu održava međunarodna kulturna i turistička manifestacija pod nazivom “Gužvarijada“ i sajam starih zanata i običaja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]