Učenici kotorske Muzičke škole postigli zavidan uspjeh u Beogradu

0
Anđela i Damjan

profesorke Vesna Cicović i Danijela Filipović

audio: profesorke Vesna Cicović i Danijela Filipović

Kotorska Muzička škola “Vida Matjan” još jedanput pokazala je uspjeh svojih đaka uz vrijedan rad i prepoznavanje talenata koje otkrivaju i njeguju profesori ove škole.

Ovih dana na međunarodnom takmičenju “Josip Slavenski”, koje je održano u Beogradu, prvu nagradu u disciplini klavir solo osvojio je Damjan Filipović, učenik I razreda niže muzičke škole, u klasi profesorice Vesne Cicović.

Prvu nagradu osvojila je i učenica II razreda niže muzičke škole Anđela Bijelić, čija je profesorica profesorke Danijela Filipović.

Za vrlo kratko vrijeme u periodu od četiri mjeseca, Damjan je savladao vrlo ozbiljan program, kazala je za Skala radio njegova profesorica Vesna Cicović.

Takmičenja znače i jedan vid usavršavanja, a konkurencija na ovom susretu mladih je bila velika.

Takmičili su se đaci iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Španije.

Svakodnevno vježbanje, preslušavanje, kontinuiran rad u sali Muzičke škole koja veoma koristi za pripremu đaka, obezbjeđuje i njihov uspjeh zaključile su profesorice Cicović i Filipović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]