Učenici kotorskih osnovnih i srednjih škola rastu uz knjigu i poeziju

0
Dječiji hor

Svjetski dan poezije

… Idem kuda me oči vode, u san, u pjesmu, u riječ u čovjeka”, napisao je crnogorski pjesnik Vitomir Vito Nikolić.

Njegovim sloganom “Listajte riječi moje nekazane” je počeo javni čas povodom Svjetskog dana poezije uz pozrav proljeću u kotorskom kinu “Boka”.

Ovaj poetski susret učenika kotorskih osnovnih i srednjih škola organizovala je Gradska biblioteka i čitaonica kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Sudeći po prepunoj sali, učenicima kotorskih škola nije strana knjiga, stih i muzika.

Oni su čitali svoje pjesme ili najdraže pjesme poznatih autora, a u programu su učestvovale i dvije mlade i originalne  rok grupe iz Kotora Škovacijera i Infiniti.

Za Skala radio Lana Vukašinović, Mihailo Nikolić, Nađa Srdić i Stefan Popović su nadahnuto čitali stihove posvećene proljeću, Boki, moru i njihovom svijetu.

Svi vole da čitaju  smatrajući da su mudrosti i istine u knjigama.

U nastavku su se smjenivale note, stihovi i rime u drevnom gradu koji je sam po sebi knjiga drevna, a njegova mladaost prava poezija.

Buduće poete
Đeca i poezija

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].