Učenici petih razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” posjetili Skupštinu opštine i Opštinu Kotor

4

Učenici petih razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” posjetili su Skupštinu opštine Kotor i Opštinu Kotor, u okviru edukativnog časa koji se tradicionalno organizuju svake godine.

U pratnji učiteljica Milene Roganović, Mirjane Ilić i Svetlane Stjepanović, djeca su se informisala o nadležnosti i radu lokalne samouprave.

Učenike je u SO kotor sekretarka Duška Banićević upoznala sa radom skupštinskih radnih tijela.

Njih je interesovalo da li odbornici mogu da predlažu odluke Skupštini, koja su najčešća pitanja i prijedlozi odbornika, koliko često se održava Skupština, kako se ona organizuje, kako se sazivaju vanredne sjednice i kako je napravljen grb grada.

Nakon posjete SO učenice je u zgradi Opštine dočekao predsjednik Željko Aprcović.

On im je objasnio kako se iz budžeta opredjeljuju sredstva za finansiranje sporta, kulture, socijale i slično, i da je to novac svih građana Kotora.

Aprcović je kazao učenicima da njegov tim i on nastoje da zadovolje potrebe sugrađana, i da njima, koji su budućnost grada i države priušte lijepu sadašnjost i još ljepšu budućnost.

Predsjednik je upoznao učenike sa radom lokalne samouprave, a oni su ga pitali kako izgleda njegov radni dan, koje su odluke u njegovoj nadležnosti, koje su teme o kojima najčešće razgovara na sastancima.

Pitali su i Kotorski festival pozorišta za  djecu, kićenje grada, kao i okončanje radova na rekonstrukciji zatvorenog bazena.

Aprcović nije krio zadovoljstvo što razgovara sa učenicima i što je mogao da odgovara na njihova pitanja.

4 KOMENTARI

  1. Draganice kazao im je kako je smijenio onu ološ i mrtva puvala koja su pokrala opštinsku kasu koliko gu god mogli. Ta bagra više neće nikad sramotit naš Kotor. Sikter breeee!!!

    • Stari Kotorski govor. Kazes- Nas Kotor, pa onda, Sikter breee. Pravi si Kotoranin. Nego rece li im on okle je? Okle su njegovi, dje je rodjen? Morao je to djeci reci, a nije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]