Ugostitelj Ivan Jovanović bi i terasu na ponti mimo zakona

56

 

Na današnji dan prije mjesec, tačnije 04. aprila 2018. godine objavljen je tekst na portalu Skala radija pod naslovom -“Ko omogućava ugostitelju Ivanu Jovanoviću kršenje zakona“?

Tada smo upozorili na činjenicu da je vlasnik kat. parcele 1545. Ivan Jovanović uzurpirao dio državne imovine, gradio pomoćne objekte i započeo dogradnju objekta bez građevinske dozvole, protivno DUP-u Dobrota i Zoni Daošine.

Jovanović je ovih dana napravio i korak više. Riješio je da se proširi, pa je ovoga puta na meti ponta preko puta njegovog objekta, koju je on i prošlih godina, dok su inspekcije žmurile na oba oka, koristio kao nelegalnu terasu. Naučen na tolerantan odnos vlasti, i one ranije a i ove čijoj koaliciji pripada, vlasniku restorana “Tiha noć“nije potrebna dozvola za korišćenje ponte. Smatrao je da je dovoljno da odluči da je njegovo i da krene s radovima. Tako je i bilo. Na pontu je postavio 8 crnih lampiona na cijevima veličine oko metar ipo i tako je potpuno obilježio da svakome bude jasno da se radi o njegovoj imovini. Zanimljivo je da to danima  niko nije vidio.

Da bi Jovanović koristio pontu koja je, da podsjetimo, državno vlasništvo zavedena kao kat. parc. 1555 KO Dobrota, morao je da prođe tendersku proceduru i dobije od JP Morsko dobro dozvolu, odnosno potpiše ugovor o korišćenju.

službena zabilješka

Na lice mjesta je 08. 05. ove godine izašao Uroš Filipović iz JP “Morsko dobro“.

U službenoj zabilješci  koju je sačinio Filipović piše da je sačinjena dana 08. 05. 2018. godine na području opštine Kotor, na lokaciji Dobrota.

Dalje se kaže: Izlaskom na teren, konstatovao sam da se na dijelu kat. par 1555 KO Dobrota, preko puta ugostiteljskog objekta “Tiha Noć”, izvode radovi na rekonstrukciji ponte. Takođe su postavljeni i metalni nosači za rasvjetu, što ukazuje na moguće postavljanje ugostiteljske terase, koja nije predviđena planom privremenih objekata za opštinu Kotor.

U prilogu su dvije fotografije sa lica mjesta.

Dakle, jasno je da Jovanović nije imao dozvolu za rad na ponti niti za njeno pretvaranje u ugostiteljsku terasu, ali ga to nije sprječilo da radi i bespravno gradi.

Pitanja za šefa Komunalne inspekcije Kotor Zorana Dragovića

Bio je to razlog da Skala radio pozove šefa Komunalne inspekcije Zorana Dragovića i pitamo ga:

 1. Da li Komunalna inspekcija zna da Ivan Jovanović bez ugovora sa JP “Morsko dobro“ rekonstruiše pontu koja je državna svojina na kat. parc 1555 KO Dobrota sa ciljem da je pretvori u ugostiteljsku terasu, i ako zna zbog čega mu nijesu obustavili radove?
 2. Zbog čega Komunalna inspekcija nije naložila uklanjanje ograde sa putnog pojasa i ko je utvrdio i kada granicu zauzeća državne imovine od strane Ivana Jovanovića?
 3. Da li je Ivan Jovanović dostavio rješenje o odobrenju za privremeni objekat kako mu je naloženo zapisnikom od 12. 03. 2018. i to u roku od 15 dana? Ukoliko nije, zbog čega mu inspekcija nije naložila da ukloni privremeni objekat?
Jovanović ispravljao granicu kako mu je odgovaralo

Odgovor Dragovića

Zoran Dragović je napisao da je na odmoru i da ne može govoriti ništa o tome. Ima, naveo je, inspektor koji vodi taj postupak.

Na pitanje ko je inspektor i može li poslati njegov broj telefona kako bi ga kontaktirali, Dragović je odgovorio da inspektor ne može dati nikakvu izjavu, jer nema pravo na to, a da će mu poslati poruku da sve proveri.

Nakon toga stigla je još jedna poruka od Dragovića u kojoj kaže da je ovo nadležnost urbanističke inspekcije i da ih Morsko dobro mora obavijestiti o tome.

Na druga dva pitanja nije bilo odgovora.

Pitanja za institucije sistema Crne Gore, prvenstveno državno tužilaštvo:

 1. Ko je Ivanu Jovanoviću i zbog čega omogućio da na placu veličine 437 m2 može imati centralnu djelatnost?
 2. Ko je Jovanoviću omogućio da dvadeset godina ne sprovodi rješenje o rušenju nezakonito podignutog objekta na parceli?
 3. Ko je Ivanu Jovanoviću omogućio da prisvoji dio državnog zemljišta, da koristi parking prostor ispred kafane kao svoje vlasništvo i pontu kao terasu kafane? Da li je moguće da to nije interesovalo građevinsku, urbanističku, poresku i komunalnu inspekciju?
 4. Ko Ivanu Jovanoviću omogućava restaruraciju ugostiteljskog objekta „Tiha noć“ne obazirući se na činjenicu da nema dozvolu za izvođenje radova i da se njegov objekat nalazi na lokaciji koje je zaštićeno područje (zona tradicionalne gradnje), što znači da je neophodna i saglasnost Uprave za zaštitu kulturnih dobara, koju Jovanović nema.
 5. Zbog čega Komunalna inspekcija nije momentalno reagovala, zabranila rekonstrukciju Jovanoviću i naložila mu da sve što je uradio mimo zakona vrati u prvobitno stanje?
 6. Komunalna inspekcija je Ivanu Jovanoviću odredila rok od 15 dana da pribavi odobrenje za pomoćne objekte, a u protivnom da iste ukloni. Rok je prošao pa se postavlja pitanje zašto Komunalna inspekcija nije uklonila pomenute objekte (rok je istekao 27.marta 2018.)

Vrijeme je da se odgovori na pitanja čiji odgovori itekako interesuju javnost.

Tim prije što odavno kolaju priče da je Jovanović imao potporu dijela političkog rukovodstva bivše vlasti i resornog Sekretarijata za urbanizam, a nakon promjene vlasti u Kotoru i novog koalicionog saziva.

Njegovi sinovi su članovi Demokrata, a jedan i odbornik u lokalnom parlamentu.

Advokatica Danijela Radulović je podigla krivičnu prijavu protiv Jovanovića, ali i urbanista u resornom Sekretarijatu za urbanizam.

Javnost svakako interesuje dokle je taj proces došao i da li će zakopn za sve biti isti?

pontu namjeravao da pretvori u ugostiteljsku terasu

Parking

Ivan Jovanović je decenijama koristio parking ispred kafane sa postavljenom tablom da je to parking samo za goste kafane. Jovanović je svjesno uzurpirao državnu imovinu, tvrdio da je njegova i tako je koristio. On ili zakupac kome je izdao kafanu sigurno će tako nastaviti i dalje. Pitanje je da li će mu biti dozvoljeno da krši zakon i prisvaja ono što nije njegovo.

Vlasnik kat. parc 1545 KO Dobrota treba da objasni i kako je i uz čiju saglasnost ispravio granicu njegovog placa i lokalnog puta, ponovo na štetu države.

Jovanović javnu površinu koristio kao svoj parkig

56 KOMENTARI

 1. Drage komsije,nama ne trebaju neprijatelji veci od nas samih
  Kritikuje se sad Ivan radi toga sto su od Oravca do Stoliva svi odavno nec napravili
  A sto se ne parkira neko na Ljutu idpred cije kuce, ili se ne postavi pitanje privatizovanja u pravom smislu rijeci drugih ponti, dje ni cipol ne smije pric.
  Ubice nas guba ljibomora i zavist.

  • O svemu se postavlja pitanje mnoga su na ovom radiju i te kako postavljena i o njima se dizala prašina.
   Ovo posebno intrigira i novinare i javnost jer zakon krše “velike demokrate” inače sadašnja čuvena vlast.Ivanu su i bivši i sadašnji bili naklonjeni. PITANE ZAŠTO dragi Borisu, čuvaru zakona i pravde.

  • Ok ali od nekoga treba početi. Baš na njih jer su u vlast pa još milse da su Boga zab rep uvatili.
   Umjesto da oni daju primjer kako su na sav glas bili i zborili protiv devastacije.
   Za zakon i zakonitost za pravd ipoštenje prije nego što su se s ulice dočepali vlasti.E brzo su pokazali iskrene namjere i najveću ljubav na svijetu za Kotor.

 2. Ovo sto se cini zbilja je katastrofa! Jos malo pa ni na parapet necemo smjet naslonit se. Silne pare cuda cine i ovi silni tzv ljudi koji misle da im se sve moze!

 3. Loš San, što ne pitaš javni servis radio kotor što ne piše o ovim temama. Oni za to primaju mnogo para. A skala je pisala i o Kostanjici, Morinju, Perastu, Risnu, Dobroti i tako redom.
  Ka je u pitanju auto kamp dozvolu sa plažu je dao predsjednik opštine Jokić koji je poslije protestvovao jer je dao dozvolo. Protestvovao je i odbornik Jovanović i prošao pored svoje kuće pored koje su pokrali i zemlju i htjeli bi pontu. E pa neće moći ni oni ni drugi.

  • Moj MILANE-jaučeš sa milogorične grane...sa plantaža "banana-sorta "Kostanjiva"....

   MILANE jauko sa grane-sve dok ne naučiš da pišeš ISTINU! Da oprostiš-opštine nemaju ingerencije za davanje saglasnosti-na raznorazne “dozvolice”u zoni “Morskotarinokomanskog mora”…! Pogledaj “Turski rt” i onu “javnu pišarilolu”-vladajuće klike-kurble …koja je dala dozvole za raznorazne-zloupotrebe(ozakonjne!) upotrebne dozvole-za “privremeni objekat”…ispod Svetog Jeremije?!

  • Čekaj malo.Moze li jedno potpitanje tebi uz recimo konstataciju da je u pitanju ljubomora i guba ljudska.
   A okle im stanovi i apartmani I kapital uopste???
   Postenim radom ja sam siguran i minulim na ratistu.

 4. Dobro je što Skala Radio pokreće ove teme koje se tiču izurpacije ponti ali i kompletne obale kako u Boki tako i duž cijelog cg primorja. Na sceni je neviđena kaubojština , otimačina i devastacija. Nije dobro što Skala Radio pod velom zaštite Boke samo selektivno izvještava o ovoj velikoj pošasti zauzimanja obale. Gospođa advokatica Radulović ima potpuno pravo da se buni i koristi sva zakonska sredstva davodbrani pravi svakog građanina i namjernika da uzme peškir i da se okupa na bilo kojoj ponti. Skala radio bi mogao da pokrene inicijativu pa da svaki dan izbaci po jedan ovakav tekst a u cilju zaštite prava naše djece da se kupaju po Dobrotskim i Prčanjskim pontama. Što se tiče konkretnog slučaja ponte ispred kafane tiha noć to i nije veliki problem kako je već neko i naposao u komentaru. Komunalna policija a po nalogu morskog dobra ce naložiti da se uklone ferali (ili već što su)i kraj priče. Problem može nastati i postati trajan ako Morsko Dobro na kraju posle tenderske procedure tu pontu koju su mještani sami pravili iznajmi gosp. Jovanoviću ili Hakanu Shukuru sve jedno i rezultat će biti isti što znači ko se kupao kupao se. Neki djelovi obale mogu biti pogodni za turizam odnosno za terase restorana kao sto je na primjer na onom potezu oko pomorskog fakulteta jer je između ugostiteljskih terasa i obale ostavljen prolaz i u takvim slučajevima mordko dobro bi imalo pravo da ih oznakmljuje za te svrhe. Nažalost imamo x primjera gdje se potpuno uzurpiraju ponte i brani se prilaz moru i kupanje. To rade ugostitelji a nerojetko i obični građani uzurpatori. Tu dolazimo do glavnog problema a to je da nas nema da se bunimo. Kada je bio organizovan protest protiv uzurpacije lokacije kamp skupio se sramno mali broj ljudi. Što se tiče ponti i plaže na kampu to je stvarno tragedija. Vidjetćemo kako će veliki koyorski zaštitnik skala radio izvještavati kada na toj plaži ne bude bilo dozvoljeno djeci sa kampa i okoline da se kupaju. Zapitajmo se svi što to mi ostavljamo našoj djeci? Vidim da je neko u komentarima dotakao i neeotičnog piona vlasti Gosp. Joketića koji se pojavljuje kao vlasnik hotela Forza Mare i Forza Terra. Dotični je a u naklonost svih struktura vlasti pozicije i opozicije ispred onog hotela na oparen brijeg nasuo dio mora koji je takođe bio plaža veliku kolicinu materijala i sa tom novom nastalom pontom ušao u more nekih 100-140 kvadrata. Za takav poduhvat sigurno nije imao dozvolu jer kada neko nesto radi savdozvolom onda se po propisu postavi tabla na kojoj du sve informacije u vezi proekta , izvođača i investitira sto ovdje nije bio slučaj. Ali nije ni to najgori dio jer on tek slijedi, gosp ili gospođa Joketic je skinuo gornjo red kamena sa parapeta cijelom dužinom na potezu ispred dotičnog hotela te te iste kamene pragove koji su tu pretekli sve okupatore, veliki rat, 2 sv rat, Nato bombardovanje fino uz svestdnu pomoć hiltovke razbio i tako ih pobacao u more. Onda su te oskrnavlhene parapete nadzidali rezanim pločama iz bileća i od parapeta napravili žardinjere. E tu su svi zakazali, gdje su bile inspekcije razne, gdje komunalna polici a gdje morsko dobro(što je tu dobro). Gdje su bili Dobroćani i Dobtoćanke da se pobune. Svi kompletno sa svim inspekcijama , komšijama i sa Skala Rafiom su jednoglasno ćutali i prodali se. Baš u tom periodu negdje sam pročitao tekst na skala radiju koji drsmatično izbještava kako je u perastu neki mještanin pokrio terasu tako da se ne uklapa u ambijent. Ko ne vjeruje u ovo sto ja pričam neka uđe na google map 3d i neka prošeta fobtotom snimkom od prije 2 godine i uporediga sa sadašnjim stanjem stvari. Samo ove godine se u kotorskom zalivu je nasuto 20000 tona matrijala u svrhu osvajanja mora. Gospodi sa Skala radija savjetujem da uzmu foto aparat, slikavaju ponte po kotordkom zalivu , upoređuju sa 3d snimkom sa googla i da svaki dan postave po jedan ovakav tekst tako da se gosp iz Tihe Noći ne nađe usamljen. Bilo bi još da se piše na ovu temu ali mi se prispavalo. Hvala Skala Radiu što nam je omogućio da i mi obični smrtnici možemo da izdušimo po nekad.

  • Skala radio za Vaš dobar san samo da vam kažem da kako je ja čitam i slušam nije policija niti istraga. Ko god oće lično sam se uvjerio na svom primjeru može doći iispričati im svoju muku ili nepravdu. Mogu priložiti dokumentaciju a onda novinari rade svoj posao i istaržuju. Kad bi Skala odila od potre do ponte od pravde do nepravde samo bi to rabotala. Istina je da su o svemu pilali i kad drugi nijesu smjeli zucnut i protiv one i ove vlasti. SAMO TOLIKO.VJERNI SLUŠALAC OVOGA MENI OMILJENOGA RADIJA.

  • postovani necu dugo da pisem jer je to potpuno uzaludno. Samo Vam zelim odgovoriti na pitanje gdje su Dobrocani i Dobrocanke. Na to pitanje Vam dajem odgovor da se Dobrocani i Dobrocanke , koji bi imali pravo da se bune, uglavnom nalaze na groblju Sv.Eustahija i Sv.Mateja. Jedan dio njih se iselio pa ne mogu odgovoriti gdje su da se pobune, jer su najvjerovatnije digli ruke od Boke. Necu pisati o njihovim motivima zasto su napustili vjekovna ognjista, ali mozete promisliti kakva ih je muka natjerala da napuste tu kulturnu i arhtektonsku bastinu koju su njihove porodice gradile i stvarale vjekovima. Mozda moze pomoci moj predhodni tekst da dobijete odgovor

   • Izvinjavam se sto sam izostavio da pomenem da jos uvjek u Dobroti postoji neka manjina autohtonih Dobrocana, ali oni su vjerovatno okupirani nekim drugim problemima, tako da za ponte nemaju kad da se bore jer se bore da opstanu i prezive

  • Svaka čast na napisanom tekstu,
   To niko nije mogao zaustavit tu su najjače crnogorske veze radile,
   inspekcije zatvarale oči, i nisu smjeli ni izać na terenu…
   Ali si barem istinu napisao ili napisala da je mogu posjetioci
   Skala Radia pročitati i upoznati.

  • neka pocne od Djurice..ne treba dalje..Uporedi DUP sa sadasnjim stanjem….na Raskov Brijeg takodje…opstinski put do plaze zagradio kapijama i to postavljenim u putnom pojasu i miliju mom geadu i ostalim bezposlicarima sa ovog portala to ne smeta…oladite malo…samo velikim kaznama SVIMA se moze doci do postovanja CRNE GORE.

   • BEZPOSLICARI smo ja , moj grad i ostali i ti to ZNAS! A ti jadove blejis po portalu od jutra do sjutra samo sa raznijem imenima. I sipas bijesnilo vec ti je pijena na usta cetnicka odavna!

   • Klošaru, skini nam se sa ku…
    Moram ovako. Nijedan tekst da napišes a da ne spomeneš i ne vrjeđaš ljude sa strane. Ajde nešto iz…. biće ti lakše ako se možes isprazniti.
    Izvinite svi fini i kulturni ljudi sa ovoga portala.Ovome bolesniku jednostavno moraš odgovoriti na ovakav način.
    I to je malo što sam mu reko!

 5. Ovo sto se dogadja, stvarno je ruzno. Ja bi sada zelio da podsjetim sve, ili barem dobar dio komentatora, da se vrate malo unazad 60-70 godina kada su se njihovi predci naseljavali u Dobrotu. Naime oni su se useljavali nasilno po kucama starih dobrotskih familija, ne pitajuci se kako su se ti ljudi osjecali sa ljudima useljenim u njihove kuce a koji su bili sa vrlo niskim stepenom kulture. Da ne govorim kako su dolazili u posjed zemlje po Dobroti, velika vecina. Dobivali su od opstine zemlju koja je bila oduzeta nekome a nisu se ni zapitali kako li se taj bivsi vlasnik osjecao prilikom takve otimacine. Pozdrav iz Novog Zelanda

  • Bravo Marine,
   A da je situacija bila obrnuta ubili bi te na licu mjesta,
   Ovo sa niskim stepenom kulture ti je dobro,
   Pozdrav od Kotoranina

   • A koja je to visika kultura Kotoraninu, potomče Luburićevih
    hordaša? “Tvoji” su koljački i divljački pobili oko milion ljudi u II sv. ratu zajedno sa fratrima.
    Maks Luburić je to na dočeku prve godišnjice saopštio okupljenima!
    Eto to je ta “veća” kultura, sve
    ostalo su posljedice , tj. odmazda
    za to , znači ti bi ponovo oštrio
    noževe , nećeš moći, ni smjeti !

 6. Takoj, treba tu pontu Dabčevića uslikati iz svih perspektiva. Unajmiti zrakomlat pa to obaviti i iz ptičje perspektive. Napokon i iz – žablje.
  Iliti – riblje.

 7. Loši sisjedi, ti si lažov. Dozvolu sa plažu da dao tvoj predsjednik opštrine Jokić a poslije je sa ovim Jovanovićima protestvoao. To mogu samo takvi likovi bez mozga poput tebe ostrašćenoga. A tebe neće niko puštit jer je greota što te i u državu puštaju

  • …pa nije Jokić prešednik upravnog odbora JK Morsko dobro-Maine-no prešednik opštine Kotor-koji se ne bavi spljažama i mandraćima-no povratkom Kotora u svijet modernih i prosperitetnih opština-posebno one koja je dožovljela(Kotor!) KATAKLIZMU u doba PION-ira kasapina i grobara sa Dedinja(nekadašnje crnogorske svesvetinje) te su je sveli sa pet najrazvijenijih opština TITOVE SFRJ-istini za volju na PET NAJNERAZVIJENIJEH OPŠTINA DIZNILREND trio MMMILO-u društvu sa Šavnikom-Petnjicom-Rožajem i Andrijevicom…ja,ja…?! Milane jauko sa grane-ka što je opština Kotor jaukala brezmalo 30 godina-dok ste je vi čerupali drugovi gospoda iz DrPiSveto sve što nije bilo za nebesa…svezano”-a kraj Škurde ladne vode-do skoro su RURALCI bili kolovođe-za satiranje Kotora i za njegovo arheološko preseljenje u vječnost..?!

  • Milane ne budali ..dozvolu za plazu moze dati samo morsko dobro posle javnog tendera…..mrznju ostavi miliju..mom gradu..kotoraninu….koristenjem tudje zemlje u ovom slucaju drzavne stvara se svojina…pitanje je ako je sve istina a iskreno vjerujem da nije adv Danijela R.bi predala krivicne prijave tuzilastvu…

   • Ko o mrznji kre..n LJUTA! A sto mencujes ikoga splacino. Ti koji pljuvas po mrtvijema da se oglasavas o bilo kojoj temi. Zabi se jado u podrum i ne izlazi!

 8. A đe si izlizana piz....druga Mila..ponositi na njega i njegovo/vaše srpsko porijekloa i crnogorsku državnosti-davne reče vaš surogat-suveren.

  A na čije se neoplaža nasiplje-kod izbora “BIOKOVINA”-tik uz kuću rahmetil Peka Burića..vidite li uhode suverena ,,,brez obraza,oči..porijkla..sa ušima cara Trojana??

 9. …svima onima koji su nas na ove “grane”-doveli tokom proteklih 30 godina…Pozdrav od gospar Peštana..od Platamuna do Turskoga rt-“primrevenog objekta”(?) našeg suverena-brez građevinskih dozvola-uz amin ugrožene novinarke-na kućnoj njezi? Voli vas vaš Peštan…?

  • Pozdrav i od DEMOKRATA iz “Tihe noći” koji su najglasnije.Oni i pjesme pišu protiv devastacije Kotora i divlje gradnje.Ma kad protestvuju onda okreću glavu od svojih nelegelnih radnji i grdanji i devastacija zajedno sa njihovim prijateljem gradonačelnikom Vladom Jokićem. Demokratija nema što ili na njihov način.

   • Bravo ti ga Baka..ti jedni iz Dobro-te ,vidiš da se (jedino?) preo puta tebe oliti na Treš šurele(zeleni pojas DUP-LUP-PUP-po tuđem dupetu ..)-poštoju ambijentalni ukusi-propisi vazalčića na vlasti oliti “homo-sex novusa”-obrazovanih polupismenih budala-preteča “mi znamo kako..”? Niče novi ambijentalni turističko planinsko ruralni objekat..u stilu “oršo de la montanja”..? Nalik na kulise-a nijesu kulise…? Od čisto “građevinskog primorskog materijala-siporeksa i i čelične konstrukcije “made in Tošcelik-Nikšić-nesuđeni grad “neodubrovakih ljetnih igranja” presekavani-esejskih 90-tih godina crnogorskog zastića(uz režiju Aca Apolonija i Novaka Kilibarde-sa Zvekovice?) iz Raguze u “Onogošt pod bedeme oburdane”-(u ta krvava vremena-u svemu po citau Cara Junaka)-oj Onogoštu pun pogani…”? Podalje od Vladimira Jokića i njegovih-DEMOKRATA…?! Možda i nisu Demokrate-ali za sigurno nisu kriminalci-ubice-šmrkači supstanci-i drugih đakonija -prenesenih i najkrvaijeg i najsramotnijeg XX crnogorskog vijeka- u povijesti Crnogoraca i Crne Gore Petrovića Njegoša…!!! Boga se ne bojite-obraza nemate-da bi ste se postiđeli-bar -pred svoja zrcala(Njegoš)…?!!!

 10. Da ste vidjeli brosuru od Palazzo Dobrota, a vjerovatno niste, vidjeli bi da su tamo stanovi na prodaju i uz stan kako pise ide i privatna plaza koja se upravo nasipa. I ne vidjeh da se iko buni na to pljackanje prirodnih resursa. ( osim oni dan 100 ljudi) I sada je problem ova ponta sa 6 ferala i 4 stola. Sve se to moze ukloniti za sat vremena, a ko ce ukloniti 9 zgrada, ili 60 stanova i nasilno nasutu plazu. Ko? Niko, niti se to ko usudjuje. Dje je tu Jovanovic, pa on je mali igrac. Pa zar to nije ucinio i Joketic ispred svojih hotela. Pa sto ste ucinjeli povodom toga? Nista jer ne smijete tamo dje gazda dolazi na vecerinke. E tu je problem, cije je i ko tu sjedi i jede. I ko otvara objekat. Jos su nam u zivom sjecanju Verige i zvanice, pa i lokalne face koje su se utrkivale da se slikaju sa Gospodarom Prstenova.

  • Ovo je oglas sa interneta:

   Allure Palazzi Kotor BayOpens in new window
   Allure Palazzi Kotor Bay Opens in new window 5-star hotel
   Kotor – Show on map (3.1 km from centre)
   Set on the seafront and featuring a private beach area, Allure Palazzi Kotor Bay offers modernly styled rooms with free WiFi. The hotel also offers an outdoor pool and a spa area with massages.

   Nije to DOBROTA PALAZZI. To je bilo građevinsko ime za boraniju. Za Jet-set klijentelu to su ALLURE PALAZZI. Sa p r i v a t n o m plažom! Pa pođi da se okupaš tamo samo sa pešikirčetom…! Bićeš izbačen sa noge na nogu! Bez objašnjenja!
   Obavezno se napominje da imaju MASSAGE facillity.
   Već traže mlade djevojke za budući – masaž … Tobož za recepcionerke… Klopka za mlade đevojke.
   Očekujemo da se oglasi gospođa advokatica. Ovdje bi kao ugledna pravnica imala šta reći.
   Pogotovo napisati.
   Ali, jok, Jovanovići su mekši “prijelaz”.

   • A sto klopka? Oli ce ih silovat tamo? Ako je svojevoljno i punoljetne su to je klasicna prostitucija a ne klopka, analiticaru!

  • Opet govor mtznje…slucajno znam da je Joketic trazio i dobio dozvolu za pontu ispted oba hotela i da PLACA naknadu za to….sto bi vi da Kotor umre…..

 11. Ovaj Loši susjedi je potpuni idiot. Što Jovanovića ne povedeš doma kad si tako fin. On je ukrao od države i gradi a uzimao je šakama. Ovaj što se piše kao Loš susjed je biće uzimao i radio svašta čim ovoga razumije. kako može da uzme nešto što nije njegovo. Ovo je moraj ovoga stručnjaka za sva pitanja. Smuči mi se

  • …ljubi ga u čelo novinarka stradala-preksinoć… od balvan revolucijonara 1988/1989 godine..PIONA kasapina i grobara sa Dedinja..-“ponosni na srpsklo porijeklo i crnogorsku državnost”-koje štiti Moj gad,jezičinom nad gadovima-brez premca u Kotoru gradu od starina-đe u izobolju gunjaša skorojevića ima-homo novusa-gadova i ostale gamadi…?!

  • Balvan
   “Ovaj Loši susjedi je potpuni idiot.”
   ——————————

   Tvoj nick govori mnogo o tebi. Budaletina upravo odabrala nadimak i lozinku primjerenu svom intelektualnom nivou.
   Sikter!

 12. Alaj se ADVOKATICA raspisala!
  Izgleda kao da nema mnogo posla u sudskim postupanjima.
  Pitanje za uvaženu advokaticu: Zašto se ona uporno inati, pa parkira ispred kafane Jovanovića, kad dovoljno ima parking prostora ispred svoje kuće, tridesetak metara dalje? Jednostavno, traži međukomšijski konflikt! A to nije primjereno, pogotovo ne za jednu advokaticu.
  Još se nameće jedno neizbježno pitanja: Kad bi obavljala advokatsku djelatnost na prostoru gdje Ivan Jovanović obavlja ugostiteljsku, da li bi uvažena advokatica smatrala preče pravo korišćenja za parking svojih klijenata, onaj prostor koji osporava Jovanoviću? Ili bi istakla, kao stroga pobornica legalizma, tablu sa natpisom JAVNI PARKING?
  Od silne zatrovanosti i loših međukomšijskih odnosa, ruje o stvarima koje je se ne tiču, niti joj mogu smetati. Sad joj smeta što ugostitelj Jovanović hoće da uredi pontu i pretvori je u ugodnu terasu za uživanja na otvorenom. Jovanović nije “na divljaka” prosijecao parapet (što je uzelo zabrinjavajućeg maha na mnogim drugim mjestima, a o čemu advokatica zagonetno ćuti). Pontu su prije više od 150 godina izgradili vlasnici kuće Dabčevići za pristan jedrenjaka i kasnije trabakula. Kasnije, kad je Austrija pravila “stradu”, džadu, ostavili su ispust za pristup ponti, koji i danas postoji u izvanrednom stanju. Ako je toliko zabrinuta za divlju gradnju o uređenju ponti, nešto se ne sjećamo da je ranije uvažena advokatica prošetala niz Dobrotu, pa ukazala JPMD-u na kojekakve nepravilnosti.
  Malo više dobrosusjedskih odnosa ne bi škodilo!
  Čak može djelovati ljekovito.

  • Advokatica je ukazala na ovaj problem. I na to ima pravo kao svaki građanin.
   Novinari takođe rade svoj posao kako za ovu pontu tako kao što čitam i vidim i za sve ostalo do čega dolaze i zašto imaju potrebu i interesovanje. Pogledajte malo bolje ovaj njihov sajt. Pogledajte sliku ispod Svete Vrače i ostalo.
   Loši susjedi pitanje je ko su ????

 13. Crveni su imali idealnu priliku da budu bolji, pametniji posteniji od prethodnih. Time bi sebi zasigurno obezbjedili jos jedan mandat na narednim izborima. Ovako su pokazali da su isti, ako ne i gori bas zbog svojih godina. Jer kad su oni prosli dosli na vlast, dosta ovih se jos nije ni rodilo. Znaci odrasli su nauceni na nepostenje i fukarluk, nauceni da se ne voli svoja drzava ne postuju njeni simboli.

  Zato ovo drustvo tesko da ce ici naprijed dok se ne desi neki tektonski poremecaj u nacinu razmisljanja i ponasanja, dok se ne shvati da nema glasanja za tipove koji slave cetnike i onda se slikavaju pod zastavom CG ili SFRJ, a istovremeno iz drzavnih preduzeca u kojima su udomili svoje clanove uklanjaju sve drzavne simbole (zastave, grbovi isl)- (za primjer mi pade na pamet Luka Kotor).

 14. Kako ce biti lijepa plaza i ponta na Kampu.
  Bilo bi dobro da Jovanovici naspu dio Dobrote sve do kampa i spoje se sa onim ruglom.
  Sto da ne…

   • odgovor – evo ti odgovora: Ne trućaj nebuloze! Kakav tender za pontu ispred kuće ugostitelja Ivana Jovanovića? Ono se jedino izdaje slobodnom pogodbom. Naravno, to treba sve upapirologiti.

 15. E BLAGO NAMA S NJIM I NJEGOVOM PAMETI ! KO JE OVAJ ? OPS CRVENORAVATAS ??? STO MISLE DA SU ON I NJIHOVI UOPSTE ? UHVATLILI SE VLASTI PA SE SADA VIDI KO SU I STO SU ! KO VISOKO LETI NISKO PADA VAZDA BILO

 16. KO JE OVAJ JOVANOVIĆ ????? OPS SJETIH SE NEKIH KOMENTARA IZ DOBROTE ……TO JE ONAJ STO JE BIO NA GLASACKO MJESTO KAO ČLAN I KOJI NIJE HTIO DA POTPISE ZAPISNIK DO 00:00…..NA PITANJE SVIH PRISUTNIH ZASTO NECE DA POTPISE REKAO JE ” JA SAM VLAST MOŽE MI SE ” !!! BLAGO NAMA SA NJIMA !!!
  E MOJ KOTORE STO DOČEKASMO !!!

 17. Taj je najpametniji sa svima je dobro i sa bivsima i sa sadasnjim vlastima.Sinovi demokrate.
  Bice bili i depeesovci kad je trebalo za interes.
  Imaju i pravo,nisu jedini.Svi šklapaju.

  • A ti bi se posvadjao sa cijelim Kotorom koji ne misle kao ti…100% si najblizi rofjak moj grad i mili koji na djontu zavrsi srednju…

   • Ljuta,ma dosadan si, nisi zamimljiv, komentarišeš ljude koje uopšte ne poznaješ. Ostavi se ćorave rabote. Koliko te bolimo,dokaz je što nas.ti i još dva tri kret… stalno prozivate.
    Odmori malo, vala si zaslužio.
    Primaš li ti kakvu platu od tih tvojih, ili si volonter?

    • ja misljah da ce onaj mili nesto reci ali reba trosit izgleda da je partio na brod pa se javi samo iz luke…sto se tebe tice ne treba trosit rijeci…sam si sebi najbolji
     anemy

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.