Ugostitelji pozvali Bečića da im pomogne

0
Bečić sa ugostiteljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Crne Gore povodom kompleksne ekonomske situacija koja je nastala kao posljedica okolnosti izazvanih virusom Covid-19.

Predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa složenom aktuelnom situacijom i otežanim uslovima poslovanja i pozvali na zajednički rad u pronalaženju rješenja koja bi obezbijedila održivost privede i ugostiteljstva, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

“Imajući u vidu da se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja generiše veliki broj zaposlenih, Bečić je istakao da u definisanju mjera nadležni organi treba da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede, uz principe odgovornosti i solidarnosti”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da podrška Skupštine može doprinijeti adekvatnom prepoznavanju i rješavanju brojnih pitanja iz oblasti ugostiteljstva, posebno kroz vođenje dijaloga na nivou nadležnih skupštinskih odbora.

“Zajednički je zaključeno da je ugostiteljstvo jedan od najvažnijih segmenata turizma kao vodeće privredne grane naše zemlje, što nameće potrebu postojanja senzibiliteta u procesu donošenja odluka”, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su ispred Udruženja ugostitelja Crne Gore prisustvovali: Vido Markićević, Momo Sladaković, Tonći Franćesković, Miroslav Šćepanović i Hamid Gorana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]