Ukinut restriktivni režim vodosnadbijevanja u opštini Kotor

4
Kotor

Dragan Roganović

audio: Dragan Roganović

Nakon obilnije kiše ovih dana značajno se smanjila potrošnja vode na području kotorske opštine i u gradskom Vodovodu su suspendovali restriktivni režim vodosnadbijevanja koji je bio na snazi 15 dana.

“Nadamo se da će tako i ostati“, kazao je za Skala radio Dragan Roganović, direktor kotorskog Vodovoda.

On je  podsjetio da kotorski Vodovod uzima maksimalne količine vode iz Regionalnog vodovoda, jer su i dalje glavna lokalna izvorišta Tabačina i Orahovac zaslanjena.

Smanjena potrošnja je uslovila uredno vodosnadbijevanje opštine Kotor izuzev Radanovića i Gornjeg Grblja gdje nema mogućnosti  distribucije vode iz sistema Regionalnog vodovoda, pa je na ovom području kao i ranijih godina na snazi restrikcija vode.

U kotorskom vodovodu se stalno prati situacija i Roganović vjeruje da ne bi trebalo da dođe do ponovne enormne potrošnje vode koja uslovljava restrikciju.

4 KOMENTARI

  1. Poznato je da je potrošnja vode jedan od težih poroka lokalnog stanovništva,a tako krupan porok lokalna izvorišta vode ne mogu da zadovolje svojim ograničenim kapacitetima, pa se mora pribjegavati alternativnim riješenjima, za dobijanje dodatnih količina dragocjene tečnosti. Tu je da uvijek priskoči u pomoć “po zlu” poznati Regionalni vodovod.Takvim intervencijama se pribjegava samo u krajnjoj nuždi sa mjerom i opreznošću, vodeći računa o građanskom senzibilitetu i njegovoj sklonosti da se veoma brzo i lako razmazi. Zbog toga se pojedina naselja danima drže na stdby aranžmanu, jednostavnije rečeno bez vode. Mnogi se zbog toga nostalgično prisjećaju vremena kad je bar bilo slane vode, što je predstavljalo značajnu pomoć domaćicama, da ne bi zaboravile osoliti ručak.U susret jeseni koja će uprkos svim zabranama stići i ove godine, a sa njom stižu i kiše, što značajno smanjuje potrošnju vode… I sve to tako do slijedećeg ljeta, koje nam je nažalost sve bliže… Možemo bar da priliv turista svedemo na razumnu mjeru, a onda bi imalo vode koliko hoćeš…

  2. Polako to ćemo još viđet. Izmisliće nešto novo zbog čega mora opet bez vode pet šest sati grad svjetske baštine.

  3. …za rubliku vjeruj onome poslije izbora..? U trku za glasače-omače se -mjeroodgovrnim u Vodovod i kanalizaciju:” Nakon obilinije kiša….ZNAČAJNO se SMANJILA potrošnja VODE na području kotorske opštine i u grackom vodovodu….Nadamo se da će tako i ostati…”? E bora mi-ako bude jesen kišna(kao nekad-u mom đetinstvu)-evo ti belaja-poslije listopdnije izbora…u Vodovodu i kanalizaciji…neće imati sredstava za isplatu plaća-NEZAPOSLENIJEMA(180% popunjenost?)-jer se voda iz vodovoda neće koristiti? Kažu autori-koautori KOTORSKOG PERPETUMOBILA-što je više kiša i vodovodnih dotoka-to je POTROŠNJA VODE SVE MANJA i MANJA..? ” U kotorskom vodovodu se stalno prati situacija-METEROLOŠKA(što je više kiše-sve je manja potrošnja vode…?)?!…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].