Ulaz u stari grad preko južnih vrata i plato na Gurdiću zatvoren za pješake do 8. oktobra

9
Gurdić

Milana Andrić

Najavljeni radovi na uređenju platoa na Gurdiću počinju u četvrtak 4. oktobra.

Ovaj posao podrazumijeva skidanje postojećeg sloja, asfaltnih i betonskih podloga i popločavanje kamenim pločama, podsjetila je za Skala radio Milana Andrić, arhitektica u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Ovaj posao obuhvata i zamjenu postojećih i postavljanje novih ivičnjaka od kamena, kao i konzervatorski tretman na postojećem stepeništu prilaza Gurdiću.

Biće restaurirana i obojena ograda mosta od čeličnih profila.

Ovlašćeni izvođač radova je “Montal DSD” doo, društvo za građevinarstvo, promet i inžinjering – Podgorica.

Dinamika radova zahtijeva da se obustavi kompletan pješački saobraćaj preko lokaliteta na Gurdiću, to jest kretanje pješaka preko mosta na južnim gradskim vratima, koji vodi u stari grad, kao i platoa ispred zgrade Socijalnog.

Ulaz u stari grad će biti obezijeđen preko zelene površine iz pravca Pošte, odnosno kružnog toka.

Sa te strane će se moći pristupiti zgradi Centra za socijalni rad, odnosno njenom polovnom i stambenom dijelu, objašnjava Andrićeva.

Danas će se mašinski uklanjati sloj asfalta i betona kao i neki kameni djelovi.

Zbog opasnosti obustavlja se kretanje pješaka od danas 4. do 8 oktobra.

Osim pomenutih radova u ovom dijelu će se izbršiti i sondiranje na nekoliko tačaka kako bi se utvrdio tačan položaj instalacija.

Andrićeva vjeruje da će u predviđenom roku od mjesec dana ovaj posao biti završen.

9 KOMENTARI

 1. …”Montal DrpiSvetoDonjobandanin…”-e,ee Moj g?ad(BOG)..? A đe ste prokoraduri..bre?
  Godine počinju s/i/ječ/nj/om-a svršavaju listompadju…ni da je Bokeški kolovoz-sklon p/n/ad-anju lokalnih vlasti diljem SAO Boka Kotorska…od Kufina do Debelog brda i do Prevlake-brez Prevlake za NAVIJEK-a sa Kobilom i kobilićima-lele bo?…s’vama DOVIJEKA!!!

  • Jole Ti na ovi Gurdic ne ulazis.
   Sto Ti onda smeta, baskari se u cilibaru , skarabeju sa Prcagna.
   CUJEM DA IDES ZA PETROVARADIN…
   Zatvorio si se ka’ hobotnica u grotu!
   Izadji da Te ljudi cuju, i Ti njih…
   Paresisu !

  • Idemo Jole svi skupa, pod NATO
   LUMBRELIN, i Ti s’ Nama.
   Ustat ces na himnu i rasiriti NATO
   kisobran !

   • …zato svi moramo prvo posjetiti-sa buketima cvijeća-garofulima.. “NATO vojnike-u Golub ovce-na vojni aerodrom…poginule za Neovisnu Državu UČZ MNE-od 12.srpnja.1941 do 15.svibnja.1945.godine…do Zidane ćuprije-Kočevskih rogova i Blajburga…”Slava slavnoj armiji…”?
    I za kraj-samo za “Pera_gurdic”..izlazim bogu mi na svaku sahranu…no tebe nema među ljude-šteta e pasa na predke…?
    I za kraj-iskren da bidnem nešto se ne sjećam da ste “svirali i dizali se na himnu” od 1988/1989/1991/1999 godine…ali jesu vam-istina živa…mame,sestre,babe,tetke,žene u vrijeme “pauza za himne”-1991-1992 dobrano pravile i pekle kolače-pince-kotorske krempite..za “naše borce”-u Konavle i Dubrovnik…”za spas srpstva i kosova”-ali brez “kuvarica iz famelje Drinjak”!!!

    Na ultimnu..šiljem vam ljepe pozdrave iz ubavog Prčanja…u nadi da ću vam se sledeći put javiti sa imenima i prezimenima”prčanjskih i drugih kuvarica-pašticijerki i pašticijera iz DREMNOGA-tader-Kotora…

     • …na Biro rada-zbog nepodobnosti-ustrojenih od vaših prijtelja-nakadašnjih..kako im poruči Dodik u Gacko onomad…”Da svi koji budu glasali za Govedaricu-njegovog i Željkinom Cvijuka-protvnika-biće išćerani sa posla..Javila naša TV kuća..Vijesti i RTCG..E to te vi kuvari-još podučeni na Konavle i Dubrvnik 1991-1992 i dalje ka Baniji-Vukovaru-Kosovo-Kaluđerskom lazu…dragi vi “demokracke poponježine!!!

   • ,,,kad je Jole sa družinom pjeva himnu današnju- šezdesetih godina pasanoga vijeka-u čuvenu kafanu “Kod Dunja-na Prčanj”..i pride “REFREN”…”Ko ne voli CRNOGORCA..O…mu J…mo O..!..a ti si se onda tresao..od “velje ljubavi” za ovijema što su vam “ŠLJEGLI”-na svoje DUKLJANSKO-CRNOGORSKO MORE-evo više od jednoga MILENIJUMA…”Promijeni vjeru i ckvu”-i preci su ti to rabotali brez stida i srama….pa se odvoji od mene..i pomoli se bogu-da vam podari-što su ti-vam preci pojaii..Bojim se ZAKASNIO SI-i pored rike koje čujem sa potoka ZVIJERonjaka…sa dna od dna Škaljra…?!

     • …bili vjernici(jer nebi klali-nije hrišćanski-ali jeste zapadno krstaški!!!)-no ka ti “ateisti”…Izgleda razlika mala- oni klali i ubijali one “ateiste druge vjere-nacije-crkve”-a ti vi samo mrzite-jer niste u prilici da umjesto krsta koristite kame..dragi Skaljar_integralni dio “mžnje svih ovih sa brda gore -kako nam spočitava Ratko Vidović-sabrat tvoj sa potka ZVIJERonjaka-sa dna od dna Skaljara…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].