Ulcinj dobio vodu iz Regionalnog vodovoda po 50 % nižoj cijeni

2

Ljoro Nrekić, predsjednik Opštine Ulcinj, Goran Jevrić, direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” i Faud Hadžibeti, direktor JP  „Vodovod i kanalizacija” Ulcinj, potpisali su 27.09.2018. godine novi ugovor o snabdijevanju Opštine Ulcinj vodom iz Regionalnog vodovoda tokom cijele godine, čime će ulcinjski vodovod dobiti, uz veću stabilnost u vodosnabdijevanju – posebno u višim zonama, vodu po 50 % nižoj cijeni.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić je izjavio da je potpisivanjem ugovora sa Regionalnim vodovodom već počeo sa pripremama za  turističku sezonu 2019. godine, jer je osnov postizanja uspješnih rezultata, upravo obezbijeđenje kontinuiranog vodosnabdijevanja visoko kvalitetnom vodom za piće. Pored toga, isporuka vode vršiće se po 50 % nižoj cijeni. Takođe, želim da istaknem da će Opština i Vodovod Ulcinj uz podršku Regionalnog vodovoda pristupiti iznalaženju održivog rješenja za probleme vodosnabdijevanja  na teritoriji Opštine Ulcinj.

Direktor Goran Jevrić je istakao da je Vlada Crne Gore realizacijom Regionalnog vodovoda riješila višedecenijske probleme nestašice vode u Ulcinju i drugim opštinama na primorju i da od 2010. godine više ne postoje opravdani razlozi za nestašicu vode na Crnogorskom primorju. Prioritet svih nas treba da bude usmjeren ka kvalitetu vode koju isporučujemo građanima. Voda sa Boljih sestara je kvaliteta A1. Drago mi je da smo otvorili pitanje jačanja saradnje i Regionalni vodovod je iskazao  izuzetnu spremnost da pomogne vodovodu Ulcinj kako bi se uspostavilo urednije vodosnabdijevanje na teritoriji Opštine Ulcinj.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Ulcinj Faud Hadžibeti je istakao da će zahvaljujući ugovoru na 12 mjeseci, vodovod Ulcinj uštedjeti značajna sredstva, ali što je još važnije dobiti osigurati uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine, posebno u višim zonama. Istakao je da je važno razumjeti potrebu Regionalnog vodovoda da njihov sistem funkcioniše tokom cijele godine, jer se samo tako može sačuvati taj veoma kompleksan tehničko-tehnološki sistem. Dogovorili smo se sa Regionalnim vodovodom da ćemo zajednički riješiti probleme koje imamo u Ulcinju i ja se na tome zahvaljujem.

2 KOMENTARI

  1. Čime su to Ulcinjani zaslužili protekcionaški status, da kubik vode plaćaju 50% manje od ostalih primorskih opština?
    Valjda zato što u Ulcinju Albanija bira svoju kandidatkinju za Miss World. (?)

  2. Jel to poduzeće-koje dela na tržišnim, osnovama-oliti na DrPiSveto i sinjora Đuke-sve što nije za nebesa svezano-e bo?
    Znaći li to da Ulcinj plaća vodu-kubik DrPiSve-tu…po 0,65 eura po kubiku…a svi ostali od Ulcinja do Novoga po 1,30 urića?..Jel bre,jel to “atak surgum” na PBO-“prosrpske bokeške opštine”-liši Tivta…koji vodu dobiva “a la maca-via Manc..kasica”..za(log) onije 5,5 meleona oprost..(..i mi pape?)komunalija..od bande.opći(ne) Tivat?
    “…i ja se na tome zahvaljujem”…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].