Uljarević: Mještani prihvatili da bude 12 polazaka dnevno od Kotora do Kostanjice i obrnuto

4
Željko Uljarević

Morinj je izuzetno atraktivna turistička destinacija. Zajedno sa Kostanjicom i Lipcima, gdje se nalaze praistorijski crteži stari 800 godina prije nove ere, iz godine u godinu privlače goste iz cijeloga svijeta.

Tamošnja mjesna zajednica nastoji da, uz pomoć kotorske lokalne uprave, ublaži probleme lošeg vodosnadbijevanja u ljetnjim mjesecima, elektrosnadbijevanja i prvenstveno čistoće.

To su pretpostavke razvoja svakog grada pa i naselja, kazao je za Skala radio Željko Uljarević, predsjednik MZ Morinj.

Pored problema sa kojima se ova mjesna zajednica nosi godinama, tu je i onaj koji se odnosi na autobuski  prevoz na liniji Kostanjica – Kotor i obrnuto. Jedan dio mještana je nezadovoljan što je prevoznik, hercegnovsko preduzeće Blue line prepolovio broj polazaka iz Kotora za Morinj i obrnuto za polovinu u zimskim mjesecima.

Prevoznik, jedini licencirani koji se javio na tender, smatra da mu nije isplativo da vozi 18 puta u vremenu kada ima vrlo malo putnika, a često ide i potpuno prazan do Kostanjice. Uljarević je za pronalaženje  kompromisa, a ne da se ide đonom ni na koga, jer se tako ništa neće postići.

Stav mještana je bio da je na ovoj realciji potrebao obezbijediti svih 18 linija. Da bi se ustanovilo o čemu se radi, opština Kotor je angažovala stručnjake Saobraćajnog fakulteta iz Beograda. Studija koju je urađena tim povodom pokazala je da je dovoljno imati devet linija zimi na pomenutoj relaciji, što je predstavljeno na posljednjem sastanku u MZ Morinj, krajem ljeta prošle godine, kazao je Uljarević.

On je upoznat sa peticijom koji je potpisalo 150 mještana, za koje kažu da većina tu samo ljeti dolazi. Kada im je objašnjeno o čemu se radi, isti oni ljudi koji su se bunili i opštro suprotstavljali smanjenju linija, na kraju su pristali na pomenuto rješenje.

Krajem prošle godine ordržan je sastanak predsjednika opštine Aprcovića sa predsjednikom MZ Morinj Uljarevićem i predstavnikom građana Pavlovićem. Tada je saopšteno da je postignut dogovor da mjesna zajednica dostavi prijedlog reda vožnje i plan autobuskih polazaka za pomenutu lokaciju.

To je i urađeno. Mještani su poslali zahtjev resornom sekretarijatu sa prijedlogom da tokom ljeta imaju 18 linija, a van sezone 12.

Budući da je ovaj zahtev poslat krajem prošle godine i da je bilo dosta nereadnih dana, čeka se odgovor od Sekretarijata za saobraćaj, rekao je Uljarević našem radiju.

Mještana su shvatili da nije moguće da imaju isti broj polazaka i dolazaka i ljeti i zimi i da privoznik po tim uslovima više ne želi da vozi, tako da su prihvatili kompromisno rješenje, koje je MZ zagovarala od samog početka.

Uljarević je potvrdio i da su autobusi na ovoj liniji često sa malo putnika, a u pojedinim satima i potpuno prazni.

Najveći problem bi bio ako bi prevoznik obustavio prevoz, što je i najavio, a drugi licencirani ne postoji.

Uljarević je zbog nerazumijevanja i prigovora pojedinaca da moguće on lično ima koristi od svega toga, podnio ostavku na mjesto predsjednika MZ Morinj. To su uradili i članovi Savjeta ove mjesne zajednice.

On je nezadovoljnim građanima  njegovim radom i traženjem rješenja posebno za ovaj gorući problem poručio da pronađu novog predsjednika koji će, ako bude mogao, možda vratiti i pomenuti broj linije na relaciji Kostanjica Kotor i obratno.

Sada je na redu Zbor Mjesne zajednice Morinj, koji bi trebao da se izjasni u vezi ostavke koju je, na polovini drugog mandata, podnio Uljarević.

4 KOMENTARI

  1. Kao potpisnik peticije Volio bih da vidim tu ostavku ali napismeno jer priča podnio sam ostavku ili ponudit ću je na zboru građana je samo prazna priča, dok ostavka nebude napismeno dostavljena Opštini Kotor sva ova priča nesluži ničemu.Mještani su sa pravom razočarani na rad MZ jer se ništa bitno nije radilo samo neke sitnice a problema je mnogo.Nadam se da će građani na tom najavljenom zboru birati srcem za razvoj MZ Morinj a ne po političkoj osnovi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]