Ultimatumom kao kosijerom

3
Cdu

Crnogorska demokratska unija smatra da je najnovija ponuda dijela opozicije koja sadrži ultimatum ne doprinosi ni nastavku političkog dijaloga, niti uspostavljanju povjerenja među političkim subjektima u našoj zemlji.

Takva logika i takva retorika je necjelishodna, pogrešna i destruktivna – ukoliko je stvarni cilj da se dijalog nastavi. Takvim ultimativnim rječnikom se ne postiže ništa.

Crnoj Gori i svim našim građanima je potrebna razložna, ozbiljna i odgovorna opozicija, kojoj će osnovna motivacija i cilj biti dugoročni interesi zemlje i potreba jačanja demokratskih institucija, a ne trenutne personalne i partijske ambicije.

Cdu podržava stavove i poruke koje, u vezi ovih pitanja, stižu sa dvije najznačajnije briselske adrese – iz Evropske komisije i iz Evropskog Parlamenta. Stav da dijalog nema alternativu pojačan je porukom evropskih parlamentaraca da predstavnici opozicije treba da uđu u Vladu.

Zašto neke stranke i udruženja, upravo po završenom susretu u podgoričkom sjedištu Delegacije Evropske Unije, promovišu suprotnu političku logiku i postavljaju ultimatume, treba pitati i njih i njihovog domaćina.

Cdu je već isticala da je pregovaračka logika da “ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno” recept za neuspjeh. Oni koji su odgovorni i ozbiljno zainteresovani da pomognu svojoj zemlji ne bi okolo paradirali ultimatumima. Pretpostavljamo da sada slijedi stav da oni koji nijesu oduševljeni njihovim ingenioznim idejama nijesu prava opozicija, već su sateliti, plaćenici, itd. To postaje dosadno, a od početka je nekorektno i nesuvislo.

Ono što je jedino pozitivno u toj situaciji je činjenica da će se brzo uvidjeti da je to pogrešan put i pogrešan način. Crnoj Gori nije potrebna destabilizacija i konfuzija, već je potreban nastavak dijaloga, politička stabilnost i demokratske reforme.

Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.

3 KOMENTARI

 1. Osnuj stranku, ponudi predizbornu koaliciju
  jakoj partiji (ako te primi) i imaš jedno mjesto
  u novom sazivu.
  Ova stranka se i osniva da bi na jesen vidjeli
  gospodina Vlahovića u Skupštini CG.
  Ostali nemaju šanse. Biće to partija sa jednim
  jedinim poslanikom.
  Kao LP.

 2. “Cdu podržava stavove i poruke koje, u vezi ovih pitanja, stižu sa dvije najznačajnije briselske adrese – iz Evropske komisije i iz Evropskog Parlamenta. Stav da dijalog nema alternativu .oni su nam najviše zakuvali gospodo nego se držimo Rusije majke .

 3. Potpisujem svaku riječ ovih pametnih ljudi i CDU. Tako je a ne kosijerom, britvama, vilama, krampovima i bagerima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]