Ultrazvučni pregled kukova novorođenčadi konačno i u kotorskom Domu zdravlja

0
dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

U Dječijem dispanzeru kotorskog Doma zdravlja riješen je višegodišnji problem nedostatka ultrazvučne dijagnostike kukova za novorođenčad.

Nabavljena je ulatrazvučna sonda sredstvima Doma zdravlja kojim će se i finanisrati ova vrsta specijalističkih pregleda, što je u interesu građana za unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, kazao je za Skala radio dr Igor Kumburović, direktor kotorskog Doma zdravlja.

Ovaj pregled koji obavlja specijalista, ortoped dr Dino Panjako je počeo u ponedjeljak 16. maja i tom prilikom je pregledano 16 beba.

Za sad će se ovi pregledi, po riječima dr Kumburovića, obavljati dva puta mjesečno, a u skladu sa potrebama će se i povećavati termini za preglede.

U kotorskom porodilištu se u prosjeku godišnje rodi od 250 do 300 beba, pa roditelji više ne moraju djecu da vode kod privatnih ljekara kako bi uradili obavezni pregled, kazao je Kumburović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]