Umrla Lola Novaković

0
Lola Novaković

Poznata jugoslovenska i srpska pjevačica Lola Novaković preminula je u 81. godini života, prenosi RTS.

Lola Novaković rođena je 25. aprila 1935. godine u Beogradu.

Izuzetno popularna bila je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. vijeka.

Kao predstavnica Jugoslavije, 1962. godine je sa kompozicijom “Ne pali svetla u sumrak” osvojila 4. mjesto na takmičenju za “Pjesmu Evrovizije”.

Lola je zvanično počela svoju karijeru 1957. kada je primljena u Radio Beograd kao stalni vokalni solista i iste godine je sa zapaženim uspjehom branila državne boje na sajmu u Lajpcigu.

Tada je i snimila svoju prvu ploču.

Učestvovala je na brojnim festivalaim na kojima je i pobjeđivala, bili su to: Opatijski i Zagrebački i Beogradsko Proleće

Udajom za estradnog umjetnika Dragana Antića, Lola godinama biva meta domaće žute štampe.

Od 2000. godine, osim što se ponekad pojavljuje na retrospektivnim koncertima, Lola je stalni član Pozorišta na Terazijama u emisijama Radeta Marjanovića “Dobra stara vremena“ čije predstave gostuju po gradovima Srbije, Republike Srpske, kao i u inostranstvu.

Po raznim radijskim i televizijskim studijima postoji oko 500 tonskih zapisa Lolinih pjesama koje su izašle na oko pedeset albuma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]