Unija CG US Global obezbjeđuje advokate za progonjene crnogorske intelektualce i medije

9
Mirsad Jahović

Unija CG US Global iz Amerike je donija odluku da obezbijedi advokate za crnogorske intelektualce i medije koji su postali meta aktivista Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i prosrpskih partija, kazao je za Skala radio Mirsad Jahović, predsjednik Unije.

Nakon što smo se uvjerili da je pokrenuta kampanja protiv crnogorske slobodoumnosti i onih koji su se snažno zalagali za njeno međunarodno priznanje i nezavisnost i zalažu se za njunu punu afirmaciju i članstvo u EU, Unija je odlučila da pruži bezrezervnu pomoć crnogorskim intelektualcima i medijima. To će uraditi tako što će angažovati o svom trošku jednu od renomiranih advokatskih kancelarija koja će pružiti pravnu pomoć onima koji brutalno i organizovano napadaju sve one u Crnoj Gori čija se riječ snažno čuje i koji ne prihvataju velikosrpsko nastojanje potiranja Crne Gore i ukidanje njene slobode i nezavisnosti.

Cilj organizovanih napada na pojedince i medije je da se iscrpe i omolovaže u javnosti, osjete nesigurnim i nezaštićenim u sistemu koji nema dovoljno jasan odgovor na ovu pojavu, posebno kada je u pitanju crnogorsko pravosuđe koje prihvata brojne krivične prijave i tužbe za koje se unaprijed zna da su isključivo plod neistina i fabrikovanih laži, kaže Jahović.

Istovremeno, objašnjava on, Unija zahtijeva od institucija sistema Crne Gore da oštro reaguje i stane u zaštitu svih koji su ugroženi samo zato što pripadaju bezrezervno Crnoj Gori i zalažu se za očuvanje njenih istorijskih vrijednosti i slobodarske i antifašističke tradicije.

Jahović kaže da će Unija budno pratiti dešavanja u Crnoj Gori i da će o svemu što primijete, posebno kada su u pitanju ugrožavanja temeljnih ljudskih prava, upoznavati i upozoravati relevantne međunarodne faktore.

9 KOMENTARI

 1. Crnogorce svi progone.
  Prethodna vlast ih drži kao poslušnike sa stranačkom podobnošću, decenijama, a ostale iako upropaštenih karijera još “rajca” koječima,.
  Ovi Novi , bez pardona prijeteći upiru na sve što noje srpsko i to otvoreno najavljuju, od popova do kulučara, a
  pripremili su uhljeb za litijaše !
  Tako Crnogorci prođoše i od “svojih” i
  od tuđih, kao bosi, po trnju !

  • …TO ŠTO PIČEŠ IMA ISTINE!!! ALI MORA DA SI ZABORAVIO -ŠTO SI PROČITA(PRIJE TOGA?) U TELEGRAFU SUČUTI VAŠEGA PREŠEDNIKA MILA RADOVANA BLAŽOVA ĐUKANOVIĆA-UPUĆENOG U POVODU SMRTI AJATOLAHA AMFILOHIJA..-(DOBRO PROČITAJ
   -SA RAZUMIJEVANJEM-SENCA OSTRAŠĆENOTI?!)-…:MTROPOLIJI CRNOGORSKO PRIMORSKOJ(SENCA ONOGA:”SPC”)-NA CETINJE DANA 3O.LISTOPADA.2O2O GODINE U 15 STI I 51MINUT!!! PA KAD TO SAVLADAŠ-ONDA MI ODGOVORI ŠTO SI PROČITA?!DAKO UKABULIŠ-KO VAM JE SUVEREN I KOJEG JE POREKLA NOTA BENE (I KOJIM JE PUTOVIMA DOŠAO NA VLAST U “PRAVOSLAVNU CRNU GORU”(?) -1989/1991-1999-2O2O GODINE)-OLITI PRIPADNOSTI.. BRE Plagenti-BRE Plagenti…?!..ČOJAK SE UČI DOK ŽIVI-ZAR NE…?

   • Sikćeš Jole, a pojma nemaš, pa prvi si Ti Crnogorce šiljao u šoldate po srbijanskim kasarnama ! Tamo im se svašta podmećalo, a i ti se odenak sa kukavičjim jajima gađeš, imaš Ti puno pepela!

    • …u druge krajeve-pa da ih u kašete vraćaju doma?.To je ta “tvoja petokraka”GATALA…Malo morgen-znam ti pretkiće..ajde spat…pa lijepo snjaj..puste želje snove predaka-sluge i muline kopiladi štajerskije soldata-koji su vam jhali preKtice-vjeovima!!!!!!

     • Jordane Crnogorci ne treba da vojuju van Crne Gore, a i vojsku treba da služe samo ođen.
      Ti si kvadratne pameti, ali si svaštočinjario sa agentima koje si u inozemstvo šiljao, a probisvjete srbijanske udomljavao!
      Petokraka bez srpa i čekića ne iđe, niđe !
      Samo za nju nije svako kvalifikovan , treba imat dušu
      Skojevsku i knjižicu partijsku !
      TO BI TI KAO ŠTAPIKAR OKOPITOVANOG TOVARA BEŻ
      ŠAMARA trebao pojmiti bez
      pompe i zavisti, jerbo si sve to napustio, tako da si pobegulja
      kritikuš/kreketušić sa poprugama
      bez arnjeva .
      Nemaš Ti porijeklo časnih Cetinjskih kočijaša, dali bi takvima oni korbačima po cullima !

   • patriote koje bez interesa i fotelja svoju zemlju ljube. To su iseljenici koji su nam u dobrom dijelu obnovili državnost.I opet će ako Bogda.

 2. NE SAMO DA ĆE SE POTULITI “SER BPSKA CRKVA U CRNOJ GORI”-NEGO I DrPiSveto-zar I NJEGOVI ORTACI(PARTIJE I POKRETI) KOJI SU NA VLASTI BILI OD STARE SER BPSKE GODINE-1989 PA DO PROSINCA 2O2O GODINE?!..DALEKO BILO I TRAMPU-PO BIĆU I NARAVI SLIČAN-OVIMA U CRNOJ GORI-KOJI VLADAJU -ZAFALEĆI KRAĐAMA IZBORA-EVO 32.GODINE…?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.