Unija CG US Global: Opasna šutnja još uvijek aktuelne crnogorske vlasti

6

Nakon učestalih krivičnih prijava na pojedine crnogorske medije i intelektualce, atakovanja na slobodnu izgovorenu riječ od strane pojedininih klero-nacionalnih struktura i pojedinaca, najnovije diskriminacije kotorskog Skala radija od strane predsjednika opštine Kotor, saopštenjem se oglasila Unija CG US Global iz Amerike.

U saopštenju se kaže:

Poštovani prijatelji u domovini, koalicijo u bivšem i još uvijek aktuelnom sazivu – jeste li Vi, zaista, još uvijek vladajući?! Gdje su Vaše intervencije, gdje su Vaše reakcije i stavovi u odnosu na aktuelna i alarmantna dešavanja i po pitanju zdravlja građana Crne Gore i po pitanju unižavanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog dostojanstva! Što je sa zdravorazumskim rasuđivanjem, ili se zbog par jeftinih političkih poena novonastaloj većini dozvoljava da se  maksimalno izblamira, što ona svakodnevno i čini, ali sve na štetu građana lojalnih jedinoj domovini Crnoj Gori?! Zašto se dozvoljava hajka do posljednjeg slobomislećeg intelektualca, medija ili kolektiva, da bi bila realizovana vizija nemislećeg sistema, sa više nego limitiranim kapacitetima, i sistemima vrijednosti (ako se to tako može nazvati) – koji bi, mogli biti klasifikovani kao veoma problematično stanje  mentalnog zdravlja, a koje  pokazuje ambiciju da upravlja Crnom Gorom na  kleronacionalističkom, svetosavskom fundamentalizmu! Nekada se istinski vjerovalo i u poredak i težnju ka višim ciljevima. Premda ste još uvijek na vlasti u posljednjim „trzajima“  ne činite ništa da bi ulili nadu  većinskoj Crnoj Gori, koja je kazala svoju riječ na Referendumu! Zar je većinska Crna Gora toliko bezvrijedna, da ništa,  ali apsolutno ništa, po pitanju zaštite crnogorskog kulturnog i nacionalnog individualiteta i zajedničkih vrijednosti, ne radite, već se ponašate po logici „važno je da komšiji crkne  krava“ ili još boje da crkne komšija, a ja ću sa kravom  znati što da radim! Tako ne rade pravi političari, koji misle  dobro svojoj domovini!  Pored Vas se već najavljuju requiemi suverenoj Crnoj Gori sa  dirigentima iz tuđih sredina, a mi, koji smo daleko od domovine, ali srcem vječito u njoj se oglašavamo i tražimo  makar  pokušaj da se zaštiti, no vi koji ste još uvijek aktuelna vlast ćutite i čekate neki rasplet  mimo onog epiloga na koji  još uvijek imate pravo uticati ili makar obavijestiti međunarodnu javnost u kakvo nas je zlo uvela Srpska pravoslavna crkva i u političkom i u zdravstvenom smislu!

Pokušavamo da shvatimo o čemu se radi i da li Vam stvarno, i to eksplicitno, odavno nije bilo jasno kojim će putem da sve da ide, a to nije nikakva tajna počev od Memorandumskog projekta i pojave Balkanskog Kasapina na političku scenu, sve do najnovijeg vremena  realizacije „Srpskog Sveta“ koji  nakon najnovijih izbora nažalost stupa na crnogorsku političku scenu na očigled odlazeće, ali još uvijek aktuelne vlasti! Ako je bilo jasno, što je trebalo očekivati  sa obzirom na administrativni Državni mehanizam koji mora da bdije i predviđa, što se to desilo pa da niko nije vidio u kakav sunovrat institucije  suverene Crne Gore srljaju? Zbog čega se ćutalo i nije reagovalo iako je  svakom laiku od  pokušaja terorizma u Crnoj Gori bilo potpuno jasno o čemu se radi?! Zašto se dozvolilo da prvostepeno osuđeni u pokušaju terorizma budu politički subjekti i ravnopravni učesnici na  izborima, pa dolazimo do apsurdne situacije da osuđenici, teroristi, predaju krivične prijave protiv legalnih državnih organa!

Zar je tako teško nazvati stvari pravim imenom – i reagovati po zakonu, samo i isključivo po zakonu?! Ljudi, koji svoj životni vijek ostaviše za pultom slobodarske misli emitovane putem frekfencija ,,Skala radija”, i drugih slobodoumnih i patriotskih medija treba i dalje da, naočigled pravde, trpe diskriminaciju, torturu i uvrede?! Za čije je to dobro?! Ko profitira od toga? Previše je pitanja, na koje ste dužni dati odgovore svim patriotski orijentisanim  državljanima Crne Gore, bilo da se oni nalaze u zemlji ili u dijaspori!

Iz kancelarije Unije  CG US Global
predsjednik Mirsad Jahović

6 KOMENTARI

 1. ..Kad se god “braniia” Moja Domovina-via sistema”na daljinski upravljač”..narod je plaćao danak- slijepoj privrženosti-“domaćoj vlasti” koja je bila pod “upravom”dušebrižnika”-skitača i muvadžćija stacioniranih-instairanih u bijeli sramni i kukavički Svijet…?! Nećemo dalje od -Konavala i Dubrovnika-đe je Crna Gora sebe “otpisala”..uz “pOmoć spoljnih “dušebrižnika”-domaće”proizvodnje”?…Zar ne?

  Dosta je bilo!!!..Prestanite nam “pomagati”…!..”Ne spuštah se ja na vaše uže-da se nebi-ka i vazda-isto kidalo o trošku varanog i prevarenOg naroda-od svakog okupatora-računajući i “domaćeg”-sklonog “zatiranju naše Domovine i Naših Naroda”-čija je “naiva-božija volja””-OD ISKONA -PREDPOZNATLJIVA…?!

  • A jordanizovani i Ti si izvanjski potoma k dogona ercegovački, tog balkanskog
   Na gornog KARAbaha, tj. tetrapaka,
   pa ne petljaj, samonamotavajućom mravojedskom jezičinom, oko pasanih tema, koje nikog više ne ticau, jerbo
   su stavljene “pod tapić”.
   A ti verglaš, sam sa sobom, bez
   fažole si odavno, taranu bistriš , a
   kastradinu ne sušiš na šufit, jerbo Ti je ozgo promaja, pa biće da su Ti golubi
   gaćani ulećeli, u one tvoje široke čakšire!
   Oli na izvan?

   • ..OČEŠANOM O mina ret-DA TI NE BIJAŠE MOJIJE ERCEGOVACA- 15 BATALUNA(11 PRVOSLAVACA I 4 MUSIANSKA ERCEGOVAČKA) .POD BARJAK CARA JUNAKA NIKOLE PRVOGA..NA VUČI DO-1876-78 DANAS BI CRNOM GORM BILI SVE CIPAN CIJELI TI-VI U DIMIJE BABINETI-IZ KOJIH SU TI PRCI SRKALI-kRKALI KA TI IZ MOJIJE ŠIROKIJE CRNOGORSKIJE GAĆA-A LA MACA?!!!OČISTI SE ISPOD NOSA-OSTALO TI JE ZAMAŠĆENO BRKALIŠTE-E TI JEZIK NIEJ MOGAO ODOLJETI-IZAZOVIMA TULUMBE?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.