Univerzitet CG: Nove mjere uoči početka drugog semestra

0

Uoči početka drugog semestra studijske godine, 15. februara, u svijetlu aktuelnih dešavanja na Univerzitetu Crne Gore, ali i društvenoj zajednici, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore najavio je aktivnosti i konkretne mjere koje će biti preduzete u narednom periodu, saopšteno je iz Studentskog parlamenta UCG.

“Naime, koleginicama i kolegama na svim univerzitetskim jedinicima, ali i cjelokupnoj javnosti, možemo da najavimo da će prvog dana nastave u drugom semestru biti preduzete konkretne mjere, kako bi još jednom skrenuli pažnju i ukazali na hitnu potrebu rješavanja brojnih zahtjeva za unaprjeđenje položaja studenata. Radi se o zahtjevima koje je pokrenuo prethodni saziv krovne studentske organizacije, a na koje se oslanjaju i inicijative aktuelnog saziva, koji je iste proširio, kako bi ostvarili ono što je naša misija – dobrobit studentske populacije”, poručuju u saopštenju.

Iz Parlamenta, ukazali su na probleme sa kojima se suočavaju crnogorski studenti, te su poručili, da će se u narednom periodu raditi na njihovom rješenju.

“Povećanje iznosa studentskog kredita, bolji uslovi u studentskim menzama, dosljedna primjena i značajno bolji rezultati u pogledu primjene praktične nastave na svim fakultetima, poštovanje pravilastudiranja i njihova jedinstvena primjena na svim organizacionim jedinicama, poboljšanje uslova u pogledu infrastrukture i uslova studiranja na fakultetima, adekvatno vrednovanje Bečelor diplome na tržištu rada, sprovođenje zakonske obaveze i rangiranje univerziteta, te rješavanje problema hiperprodukcije diploma, samo su neki od zahtjeva za koje je potrebno hitno angažovanje nadležnih institucija, a što ukazujemo u dužem vremenskom periodu”, ističu iz UCG.

Iskoristili su priliku i da u kontekstu pojedinih dešavanja u drustvu, najsnažnije osude nacionalizam, mržnju, manipulaciju, te svaki vid neakademskog i necivilizovanog ponašanja, bez obzira na to sa koje strane dolazi.

“Takođe, snažno se protivimo bilo kojoj vrsti zloupotrebe slobode govora i iznošenja proizvoljnih stavova. Tom ponašanju nije mjesto u akademskom svijetu i ne treba da pripada vijeku u kojem živimo i zemlji koju volimo”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].