Uprava Aerodroma CG glavni krivac što se turisti dočekuju u terminalnoj zgradi bez klima uređaja na plus 40, moguća obustava saobraćaja u sred sezone!

0
“Eksperti” koji ne umiju da obezbijede servisera za klimu: Đoković (lijevo), Dobardžić (desno)

Stanje u Aerdoromima je pred pucanjem i moguće je da zbog nagomilanih problema i haotične organizacije u sred sezone dođe do potpune obustave saobraćaja. Zbog odluka Borda direktora u najavi je na desetine tužbi zaposlenih što će žestoko koštati Aerodrome Crne Gore

Aerodromi Crne Gore su pred pucanjem i to u sred turističke sezone! Glavni razlog za situaciju u kojoj su se našli je želja Odbora direktora da mimo statuta i zakona odlučuje o svim pitanjima koje se odnose na poslovanje Aerodroma.

Situacija je do te mjere alarmantna da se može dogoditi da u skorije vrijeme bude čak i obustavljen saobraćaj na jednoj od dvije vazdušne luke (Tivat), jer su pojedine pozicije zauzele osobe koje nemaju stručno znanje niti su obučeni, jer su pozicionirani preko partija na vlasti.

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore ima glavni cilj, a to je da rukovodi kompletnim poslovanjem društva i time preuzime sve nadležnosti izvršnog direktora.

Bord direktora napravio haos prije dolaska novog direktora iz Skoplja

Odbor direktora koga čine predsjednik Nebojša Đoković (DF), Ognjen Jovović (DF), Boro Todorović (PzP), Branko Vuković (Demokrate) i Eldin Dobardžić (URA) jedino što je do sada uradio jeste smjenjivanje profesionalnog kadra i postavljanje nekompetentnih, ali politički podobnih ljudi na rukovodeća mjesta bez radnog iskustva.

Da šteta bude još veća, sve se to radi za vrijeme turističke sezone, kada je veliki obim posla na oba aerodroma.

U tim promjenama po dubini prednjače “eksperti iz DF”, doskorašnji V.D izvršnog direktora Ognjen Jovović, predsjednik Borda direktora Nebojša Đoković i Eldin Dobardžić, predstavnik URA.

Pošto je do sada glavna primjedba bila veliki broj zaposlenih, novi Bord je promijenio sistematizaciju i odmah izmislio novo radno mjesto – zamjenik Izvršnog direktora, na koje je postavljen kadar PZP Petar Radulović sin poslanika Branka Radulovića.

Smijenjen je i sekretar društva, a na njegovo mjesto dovedena je osoba bez većeg radnog iskustva, koja je zaposlena u Aerodromi Crne Gore, prije godinu.

U proteklom periodu, “eksperti” iz Odbora direktora su smijenili šest pomoćnika direktora, a postavili do sada samo jednog pomoćnika.

Vrhunac eksperata iz Borda je smjena šefova službi bezbjednosti na aerodromima Podgorica i Tivat, i sve to u julu mjesecu, kada je sezona u punom jeku.

Dosadašnji šefovi službi bezbjednosti aerodroma Tivat i Podgorica su osobe sa dugogodišnjim iskustvom na rukovodećim mjestima u bezbjednosti i sa odgovarajućim stručnim licencama.

Na njihova mjesta su dovedena lica koja su do sada obavljala posao KD operatera (kontrola putnika i prtljaga). Sve ovo je unelo veliki nemir među zaposlene. Većina rukovodnog kadra, koja je smijenjena na ovakav način, već je počela da pripremama tužbe, kako bi svoje pravo zaštitili na Sudu. Sve ove namjerne greške Borda direktora, platiće firma.

Osim promjena na rukovodnim mjestima zadatak Borda direktora je da ojača nelegalni sindikat koji su oni formirali, na način što se obećavaju nova postavljenja ako se napusti reprezentativni sindikat i pređe kod njih.

Sve ove promjene urađene su na jedan izuzetno nekorektan, neprofesionalan i neljudski način, prije nego počne sa radom novi izvršni direktor. Funkciju izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore u ponedeljak je zvanično preuzeo Goran Jandreoski, osoba sa velikim iskustvom u avijaciji, koga osim ovih nestručnih kadrova DF i satelita, čeka još nagomilanih problema koje članovi borda nisu htjeli da rješavaju na vrijeme, jer su se bavili “uglavljivanjem” svojih kadrova.

Na taj način, Bord je želio da postavi što više svog “stručnog kadra”, kako bi imali kontrolu nad novim direktorom i time onemogućili da njegov profesionalizam dođe do izražaja.

Osim ovih promjena, prema riječima zaposlenih, Bord ima obavezu koju je preuzeo od strane svojih poslodavaca iz DF, Demokrata i URE, a to je da se smijeni i direktora aerodroma Podgorica kao i ostali rukovodni kadar.

Klima uređaji ne rade, radnici na izdisaju

Ovih dana kada stiže između pet i sedam hiljada putnika koliko ih dnevno prođe kroz terminalnu zgradu Aerodroma Tivat “uživa” u temperaturama koje su skoro kao vani, jer je  više od 30 stepeni unutar zgrade pošto je klimatizacioni sistem na terminalu većim dijelom neispravan.

„Klima uređaji uopšte nisu radili do prije neki dan kada se pojavio serviser firme iz Beograda – jedine ovlašćene za održavanje i servis ovog tipa zastarjelih klima uređaja. On je zamijenio samo jedan od kompresora, ali bez potpisanog ugovora koji menadžment ACG još nije bio napravio sa tim jedinim mogućim pružaocem ove vrste usluga. Serviser nije želio da obavi ostatak poslova na sistemu, tako da klima uređaji u Terminalu 1 trenutno rade sa oko 40% kapaciteta“, kazao je izvor sa aerodroma Tivat za Bokanews.

Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora Boke News, ova vazdušna luka je već sada bukvalno „pred pucanjem“ jer se od raspoloživih radnika i nedovoljnog broja sezonaca traži da rade bukvalno bez odmora, pa oni već sada „padaju sa nogu“ da bi opslužili dnevni promet od tridesetak velikih putničkih aviona i između pet i sedam hiljada putnika na dan.

To inače, odgovara prosjeku dnevnog prometa aerodroma koji ima ukupan godišnji učinak od između dva i dva i po miliona putnika.

D.G.  aktuelno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.