Uprava policije: U aprilu više stradalih u udesima, polovina mlađa od 25 godina

0

Na putevima u Crnoj Gori tokom aprila je evidentiran povećan broja saobraćajnih nezgoda, u kojima je život izgubilo šest osoba, od kojih su čak tri stradala lica bila mlađa od 25 godina, saopštila je Uprava policije.

Apeluju na roditelje da kategoriji mladih vozača (do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima.

“I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, ograničenja vezanih za kretanje u međugradskom saobraćaju, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je, tokom aprila, evidentiran povećan broja saobraćajnih nezgoda, u kojima je nažalost, život izgubilo šest lica, od kojih su čak tri stradala lica bila mlađa od 25 godina”, navode iz Uprave policije.

Posebno zabrinjava to da su najčešći prekršaji koje su uočili policijski službenici, a zbog kojih su sankcionisani vozači, “neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na ‘punoj liniji’, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”.

“Uprava policije skreće pažnju, da ni u jednoj  drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj”, navodi se u saopštenju.

Zato apeluju na sve učesnike u saobraćaju da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredjeljujući za oprezniju vožnju.

“Takođe, apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima”, kazali su iz policije, uz napomneu da će i u narednom periodu nastojati da kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]