Uprava za saobraćaj će raditi na poboljšanju uslova u tunelu “Vrmac”

3

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i potpredsjednica Sonja Seferović, sa  saradnicima, danas su u prostorijama kotorske Opštine organizovali sastanak na temu bezbjednosti tunela “Vrmac”.

Sastanku su ispred Uprave za saobraćaj prisustvovali Zorica Božović i Draško Ivanišević, kao stručna lica iz sektora redovnog održavanja putne infrastrukture.

Predsjednik Aprcović je predočio prisutnima važnost pitanja bezbjednosti tunela za građane i turiste, koji svakodnevno saobraćaju ovim objektom i između ostalog istakao: “Pitanje svih pitanja je bezbjednost tunela, sa aspekta evakuacionog – alternativnog prolaza, kao i obezbjeđenje funkcionalnog ventilacionog sistema”.

On je saopštio da će lokalna samouprava u okviru svojih nadležnosti raditi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, kako bi se smanjile gužve u tunelu, ali da Uprava za saobraćaj iz okvira svog domena mora raditi na unapređenju tehničkih uslova u samom objektu.

“Tunelom gazduje Uprava za saobraćaj i lokalna samouprava traži odgovore na pitanja, a sve u cilju dovođenja tunela u stanje tehničke ispravnosti”, izjavio je predsjednik kotorske Opštine Željko Aprcović.

Potpredsjednica Opštine Kotor Sonja Seferović je postavila predstavnicima Uprave za saobraćaj niz pitanja, koja se tiču tehničke ispavnosti tunela: “Kada će se tunel dovesti u projektovanom stanju, s obzirom da je rađen po standardima Evropske investicione banke. Da li tunel posjeduje evakuacioni prolaz i da li ventilatori rade na automatskom ili ručnom režimu rada, kao i da li imaju protivpožarni režim rada”.

Pitala je i “Da li postoje uređaji za mjerenje izduvnih gasova, video nadzor i pristup dispečerskom centru, kao i sistem redovnog održavanja tunela”.

Seferović je rekla da građani od lokalne samouprave očekuju odgovore i da Opština Kotor, kao odgovorna institucija vodi računa o bezbjednosti kako građana tako i posjetioca Kotora.

Predstavnica Uprave za saobraćaj Zorica Božović je saopštila da će direktoru Uprave predočiti sva pitanja sa današnjeg sastanka.

Takođe Božović je istakla da je Uprava za saobraćaj predvidjela sredstva za projekat hidrotehničke sanacije tunela “Vrmac”, nakon čega će se raditi i projekti zamjene postojeće opreme u tunelu, koja je usljed protoka vremena zastarjela.

Božović je saopštila da će shodno materijalnim sredstvima, koja su nažalost ograničena, Uprava za saobraćaj raditi na poboljšanju uslova u tunelu.

3 KOMENTARI

  1. “Pitanja ce proslijediti direktoru…”, pa sto su dolazili kad nemaju odgovore???!!!
    Tuzno i zalosno!
    No comments!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]