Uprava za zaštitu kulturnih dobara nema dovoljno kadrova pa nema ni Prostornog plana posebne namjene

9
Branko Nedović

Branko Nedović

Jedan od krupnih poslova kojim se ovih dana bavi lokalna uprava je Prostorni plan posebne namjene obalnog područja, koji radi Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

To je plan najvišeg reda poslije Prostornog plana države Crne Gore i obuhvata teritoriju 6 opština, podsjetio je za Skala radio Branko Nedović, potpredsjednik opštine Kotor.

Ovaj plan proističe iz Barselonske konvencije o zaštiti obalnih područja.

Prostorno urbanističku plan Kotora je zastao zato što mora da se uskladi sa Prostornim planom posebne namjene obalnog područja.

Međutim, i taj plan, iako su termini bili vezani za avgust još nije završen, zato što Uprava za zaštitu kulturnih dobara nije kadrovski popunjena i nije u mogućnosti da blagovremeno uradi Studiju uticaja na životnu sredinu,objašnjava Nedović.

Na nedavnom sastanku u Kotoru sa premijerom Đukanovićem i ministrom uređenje prostora lokana uprava je dobila uvjeravanja da će se maksimalno ubrzati aktivnosti na izradi Studije uticaja na životnu sredinu.

“Mi smo iz opštine tražili da izrađivač plana zajedno sa ljudima iz ministarstva dođe i prezentuju plan u Kotoru kako bi mi naš PUP uskladili sa onim što su rješenja iz Prostornog plana posebne namjene obalnog područja”, zaključio je Nedović.

9 KOMENTARI

 1. “Potpredsjednik opštine Kotor Branko Nedović će se u 2014. godini angažovati se na realizaciji projekata koji će doprinijeti kvalitetnijem životu naših građana i insistirati na efikasnosti poslova, što do sada nije bio slučaj.
  U prvom redu to se odnosi na ubrzano usvajanje prostorno planskih dokumenata kao pretpostavke sprovođenja razvojnih planova, kazao je Nedović.
  Ključni dokumenat je Prostorno urbanistički plan Kotora koji se sprema za skoru javnu raspravu kako bi u narednih nekoliko mjeseci bio usvojen.”( prošlo nekoliko mjeseci)??????????…………..

  http://skalaradio.com/2014/01/14/branko-nedovic-efikasnije-i-odgovornije-u-2014-godini/

 2. G.dine Nedoviću STOPIRATE RAZVOJ KOTORA zbog politike ispaštaju građani Kotora i strani investitori ako ih ima!!!

 3. Gospodine nedoviću STOPIRATE RAZVOJ KOTORA zbog politike ispaštaju građani Kotora i strani investitori ako ih ima!!!

 4. Ko radi PUP, zašto je brobio ovoliko rokove i da li će da plati penale za kašnjenje? Zamijenite obrađivača plana ako ne valja. Zašto počinjete jedno ako to jedno zavisi od drugog? Zašto ne završite prvo to šta je važnije pa onda počnete to šta mora da se usaglašava sa tim najvišim dokumentom. Ko kome i zašto ubacuje pare u džep a mora da se čeka na završetak planova pet i više godina…

 5. IMATE VAŽEĆE PLANOVE PA RADITE PO NJIMA. ILI IZMJENE USKLAĐUJTE SA PPO-m KOTORA KOJI JE NA SNAZI DOK SE NE DONESE NOVI PLAN. SVE IMATE ALI NE ŽELITE DA RADITE ILI NEĆETE IZ VAMA SAMO POZNATIH RAZLOGA. OĆERASMO SVE PA ČAK I NAS SAME IZ KOTORA!

 6. Ima Uprava kadrove i te kako stručne Ružicu numero uno!. Tek će sad zaustavljati sve u Kotor kao i do sada po rankovom diktatu.Ali za kratko jedno i drugo ako bogda.

 7. Gospodine Nedoviću,pa zar vam nije jasno,da Uprava ima sve-a da bi imala i mnogo više da se “vaši kadrovi”-premeste iz ove ustanove ,recimo u Upravu za šume Gore Crne-đe stoluje onaj vaš direktor kojega su specijalci u sindžire spovodili u Viši sud u Belo Polje-Akova kako ga Turci zvahu do 1912 godine!
  Na ultimu-nu, boga vam gospodine Nedoviću Branko,eli ta famozna Barcelona-nešesova konvencija,sputala DUP Prčanja-đe se pod vašim okriljem(mimo DUP-a, starog bezmalo dvije decenije!) grade betonske mrcine i kroz vaš nerad-brez interesa(?)devastiraju stare prčanjske palata(Verone i druge!)-na pjeni od mora u zahvatu obalnih područja?
  U vezi sa tim-da li podpresjedniče skupštine opštine eks Kotora,znate da se niti jedna zgrada na području opština -đe abaitvaju i pitaju se vaši kadrovi u okviru rahmeti Zavoda poznatog po zasluga u devastaciji Boke Kotorske i ostatka Crnogorskog primorja,…nemere ozidati, ni do temelja, brez vaše saglasnosti(Zavoda za devastaciju..),odnosno brez urbanističko tehničkih uslova prilagođenih UNESKO?
  Gospodine Nedoviću-uz pozdrav dajem i savjet vama i vašim SlobinihDičnihPionira/SDP,da vam vrijeme ističe i da:CLAUDE OS,APERI OCULOS-ZATVORITE USTA,OTVORITE OČI…ŠTO BI STARI LATINI REKLI!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]