Uređen grad od luke do Dojmija kroz podvožnjak

8
SD

Uređenost jednog grada mjeri se i kvalitetom saobraćaja u njemu, a u Kotoru saobraćajni problemi su brojni.Socijaldemokrate će se zalagati za racionalna i jednostavna rješenja kojim bi se eliminisali saobraćajni problemi grada.

Opštinske vlasti moraju doći do konačnog  odgovora da li će ili neće graditi zaobilaznicu.Oklijevanje je najskuplje rješenje.Izgradnja tunelskog podvožnjaka od Luke Kotor do Dojmija , kako bi kruzer turisti mogli ulaziti u grad ne ometajući saobraćaj,je nešto na čemu ćemo insistirati.

U gradu je problem parkinga izražen, pa će se stoga Socijaldemokrate zalagati na izgradnji garaže u brdu kod Gurdića, a druga   spratna garaža na Benovu bi imala veći kapacitet i time mogla da zadovolji potrebe grada i posjetioca.

Takođe, SD Kotora insistiraće na formiranju adekvatnog gradskog prevoza uz podršku opštinskih vlasti, kako bi se na efikasan način povezala sva naselja i gradovi u Opštini .

Posebno bi istakli da Socijaldemokrate nijesu za prodaju Luke Kotor, ali jesu za unapređenje njenog poslovanja i njenu značajnu ulogu u privrednom razvoju grada.

Propisi o uređenju prostora i gradnji i dogradnji objekata na državnom nivou , nijesu na pravi način prilagođeni prostoru Kotora i evidentan je početak devastacije.Socijaldemokrate će biti predlagači odluka u budućoj opštinskoj vlasti, koje će štititi i očuvati Kotor od početka devastacije prostora.

Kotor je grad koji je dio svjetske kulturne baštine i po tom principu on pripada cijelom svijetu.Za njegovo očuvanje najveći interes i odgovornost imaju građani Kotora, odnosno njihovi predstavnici u vlasti.

8 KOMENTARI

  1. Hahaha SD pa oni su ministri saobracaja prvo Lompar a sad Brajovic vidite kakav je tunel ne moze se proci bez GAS MASKE a o putevima da ne govorimo . Proci kolima od Skalajara do SV Stasija je nocna mora a tek kruzni kod C marketa na valove . Kome oni prodaju maglu sve su upropastili misle samo na svoje D..E

  2. …ne DELETUJE-kontra KOMENTARE “ĐETIĆA sa MORAČE” kao MANDIĆ SLAVKO-uz pjesmu stoljeća “NIKO TAKO STRASTVENO NE LAŽE KA ĐETIĆI SA MORAČE….”?! E moj Slavko-dokle kođ budete išli u SVIJET-na koljena gazdama sa “gaćama u šake”-narod će “pojati-i dalje u crnogrske pojate”! Ja vam jemac…!!!!

  3. Zaboravih? Danute de gospodska GENERACIJO-KOTORSKA NAUČNOFANTASTIK ELITO…nemojte da kome padne na pamet-da PLAGIJA-moje PRIJEDLOGE ? Jer vi ste tome skloni-od kad ste FAKULITETE PRIVATIZOVALI-BOLONJSKU DEKLARACIJU-KAO vaši profesori SAMOUPRAVLJNJE- u ŽIVOT SPROVELI…?

  4. GENERACIJE na VLASTI-1989/2016…? Tunel treba (u)kopati? Parking dizati na spratove? Zaobilaznicu-zaobilazak(laganje) pridići na još veći nivo? A opsesiju treba zanemariti-jer on nije svojstvena iole normalnih ljudi-dapače? Zato treba postaviti pitanje-dokle neko misli-da preseljava Kotorane u odmaralište “JABUKA”-Pančevo-zbog “dobrog sluha-slijepi kod očiju”? Na glavu niko i ne pomišlja-od “DARODAVACA”? Oni naviknuti-na svoje a tuđe glave-sa kojima im( poodavno) vlasnici manipulišu…! I oni zadovoljni? Žele i nastoje da prenesu na slabovidni narod-svoje zadovoljstvo?? Dakle,zbog toga i radi toga,PREDLAŽEM,da se umjesto postojećeg mosta-gradi “LUČNI MOST”-ala Venecijanski-između Banke LOVĆEN i Staklene manjažderine? Ispod kojeg će u svim uslovima moći saobraćati motorne(ili na vesla) galije(gondule)-kojima prevoziti KRUZER TURISTE-od Luže do mlina “MARASOVIĆ”-ševernije crnogorskije vrata od grada? Time eliminisati gužve na Rivi…i izbjeći brezsprešno”bačanje eura u izgradnju tunelskog podvožnjaka ili zaobilaznice(lažavine)? I dalje treba promišljati-o formiranju “Brodarskog preduzeća-CATARE”-kojim prevoziti automobile(izuzev grackog autobusa)-od Plagenata(porat-bivša zeleno-crna pjaca)-do porat-Račeta(puč) i obratno-sve povezano sa putnim pravcem “potok ZVJERONJK”-tunel “Vrmac”-TROICA i dalje..?Gracki i prigracki saobraćaj-zadovoljava sve potrebe-onih koji nemaju auta i motorbiciklete,kao i turista?Svezano za saobraćaj-neophodno je obezbijediti “Saobraćajne znake-pored puta”-kojim se obezbeđuju informacije-đe počinju i završavaju “SELA,NASELJA i GRADOVI..”u Opštini Kotor? Prakin za vozila jedino se može riješti cijenama! Podići cijene parkinga za svaki započeti čas-na 10 eura-i parkinga će biti i za šetnju-kao nekad na rivu kotorsku? Parkin motorbicikleta preseliti na plac-stare Centrale na Tabačinu(uz naplatu parkinga)! Ili parkiralište preseliti na Pjacu od sata-“okititi kafiće” đe motoristi ispijaju ” BOZU BIJELU”(od praškova?)-kao i onaj prostor između “KRAŠ-butige” i Konzulata Hrvacke? Ako je država demokracka(a jest-kao ijedna)-onda i ja imam pravo da predlažem-kako predlažem…u nadi da će nam PROBLEMI nestati-kao što Kotor NESTAJE-TONE LI TONE…zahvaljujući Brzom razvoju DEMOKRACKIH PROCESA-koji zahtijevaju “puno angažovanje-na OTIMANJU-TUĐEGA..evo četvrt vijeka…? Svjestan-da su sve ovo budalaštine “OBEĆANJE SLIJEPOM S’OČIMA RADOVANJE”-ali nadam se da nema štete-kad ove i slične BUDALAŠTINE dolaze od pojedinaca-ali su vrlo štetne i pogibljene(kao ove iz gornjeg NAPISA)-kad dolaze od VLASTI(pozicije i opozicije) -isključivo ,u funkciji INTERESA OSOBENIH GU….!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]