Uređenje zelene pijace, rampa na Tabačini i kontrola taksista na ulazu u Luku

6
Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Opštinska Komunalna policija dobila je rješenje od Sekretarijata za urbanizam o izgledu i rasporedu svih privremenih objekata na gradskoj zelenoj pijaci, i odmah će se pristupiti potpunom uređenju pijace u skladu sa ovim rješenjem.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije.

Na kiosku, gdje se nalaze redari, zainteresovani mogu da vide raspored objekata zelene pijace čiji je izgled precizno iscrtan, objašnjava Vučinović.

Na pitanje Skala radija dokle su stigle aktivnosti oko postavljanja rampe na Tabačini prema Elektrodistribuciji zbog rješavanja saobraćajnog kolapsa u ovoj ulici, iz Komunalne policije saopštavaju da je nakon njihovog pismenog zahtjeva i obrazloženja na redu Sekretarijat za urbanizam.

Opravdan je zahtjev građana ovog dijela Kotora, jer se vrlo često zbog nepropisnog parkiranja ne može ući u grad sjevernom gradskim vratima.

Takođe je onemogućeno i snabdijevanje objekata u starom gradu.

Stoga je Komunalna policija predložila da se na početku mosta na Tabačini postavi rampa i sada se očekuju odgovor Sekretarijata za urbanizam, kazao je Vučinović.

Opštinska Komunala policija u posljednje vrijeme obavlja kontrolu taksi vozila i ostalih prevoznika na ulazu u luku Kotor.

Taksi Udruženje “Luka Kotor” podnio je zahtjev za riješavanje problema nelegalnog parkiranja i nelegalne konkurencije na ulazu u luku, koji ometaju prolaz turista sa brodova.

Prema riječima Vučinovića, iz saobraćaja će se isključivati i oduzimati tablice svima onima koji nemaju adekvatne licence i rješenja za obavljanje putničkog i taksi prevoza.

6 KOMENTARI

  1. taksi udruzenje LUKA KOTOR nemaju pravo da gospodare sa taksi stajalistima obiljezenim iza rampe kod Luke Kotor, jer prvenstveno to nije ni vlasnistvo Luke Kotor, neka se pogleda ko je vlasnik te parcele ??? po Opstinskoj Odluci o Taksi Prevozu sva taksi stajalista su dostupna svim taksistima , sto znaci da na toj lokaciji mogu da se parkiraju svi regularni taksisti , a ne samo tzv LUKA KOTOR ! i ta rampa je stavljena na ulaz u Luku Kotor da se ne stvara tzv cep i da turisti mogu nesmetano da izadju iz luke sto pjeske a sto organizovanim ptrevozom, odnosno turistickim autobusima ! pogledajte dobro tu odluku koja je donesena u skladu sa Zakonom ! i sa SRECOM !!!

  2. a sto bi sa cuvenom zabranom sirenja terasa na glavni gradski trg,ni zabrane ni zardinjera,osta samo mrtvo slovo na papiru do sljedeceg ljeta!

  3. sto ce rijesiti rampa prema Elektrodistribuciji???Olaksat prolaz turistima?Sto je sa gradjanima koji zive na Tabacini?Rampa kod Kamelije!!!!!!!

    • Duka-bate moj ti je savjet da postavite sveti krst na rampu kod Kamelije pa će o’ma ovi Zoran-Krstolomac doć da obali i krst i rampu.

  4. Pohvala Komunalanom sto su poslije osam godina sredili palme po Perastu.Jos stari put da ociste i da neko pokupi pokosenu travu, bice lijepo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].