Uređeno šetalište u Prčanju a urediće se i put od Mua do Stoliva

5
zvaničnici prošetali šetalištem

Radulović, Ćatović, Marković

Gradonačelnica Opštine Kotor Maja Ćatović, član Upravnog odbora JP Morsko dobro Andrija Lompar i pomoćnik direktora JP Morsko dobro Dragoljub Marković sa saradnicima, obišli su sinoć mjesno korzo u Prčanju.

Šetalište uz more u Prčanju rekonstruisano je u dužini od 106 m.

Koordinator za investicije u JP Morsko dobro Rajko Radulović je kazao da je nakon dužeg vremena ruinirano stanje starog šetališta uređeno i predato mještanima i gostima na korišćenje.

Izvođač radova je bila firma Put inžinjering iz Podgorice.

Radovi su trajali nešto više od dva mjeseca, a ukupna investicija je iznosila 108.650,00 eura.

Radulović je kazao da se šetalište, koje se nalazi u centralnom dijelu Prčanja uspješno revitalizovano.

Urađen je parapetni zid, rekonstruisana rasvjeta, postavljen novi mobilijar, očuvano zelenilo koje je autohtono.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je izrazila zadovoljstvo što su radovi uspješno završeni i što je šetalište u Prčanju poprimilo savremeni izgled uklopljen u ambijent.

Ona je izrazila nadu da će uskoro biti gotovo i šetalište Risnu koje je u završnoj fazi i treće faze šetališta u Dobroti do Instituta za bilologiju mora tako da će taj dio obale biti kompletno uređen.

Ćatovićeva je izrazila nadu da će biti još sličnih projekata sa JP Morsko dobro pominjući zajedničke projekte koje su urađeni u Morinju, Vitoglavu, a kasnije i šetnica između Perasta i Risna što će priobalnom pojasu dati nov kvalitet koji će biti posebno interesantan, pored domicilnog stanovništa i brojnim turistima koji nas posjećuju.

Na pitanje da li je u planu da se napravi šetalište između Mua i Prčanja, gradonačelnica Ćatović je kazala da je opština Kotor u fazi preuzimanja puta Muo-Prčanj-Stoliv od Ministarstva saobraćaja sa kojim je, uključujući i JP Morsko dobro, postignut dogvor da se u opštinski budžet uplati oko 350.000 €.

Ta sredstva će biti upotrijebljena za uređenje parapet i onoga što se ocije ni kao potrebno.

Nastojaće se uraditi i neka vrsta trotoara i šetnice duž saobraćajnice koja je svakako potrebna, kazala je Ćatovićeva.

Na naše pitanje što će biti sa jednim dijelom puta od Glavata do Mua kuda je prošao kanalizacioni i vodovidni sistem, a koji nije vraćen u prvobitno stanje, Ćatovićeva je odgovorila da izvođač radova mora da otkloni sve nedostatke u garantnom roku i to će uraditi baš kao i u Dobroti gdje još otklanja propuste.

Pomoćnik direktora JP Morsko dobro mr Dragoljub Marković je kazao da će izgradnja  treće faze šetališta u Dobroti, koja će početi da se radi neposredno nakon završetka turističke sezone koštati oko 250.000 eura u dužini od oko 150 metara.

To je, ocijenio je Marković značajan projekat koji je JP Morsko dobro uradilo posljednih godina u dogovru sa kotoskom lokalnom upravom.

Određeni su prioriteti i realizovani programi koje donosi Ministarstvo saobraćaja u skladu sa planom finansija koji donosi Vlada Crne Gore.

Marković smatra da je urađeno dosta u zoni kulturne i prirodne baštine, ali da treba imati u vidu da je od ove godine prihod Morskog dobra podijeljen sa opštinama po 50% uz očekivanje da će opštine ono što je u njihovoj nadležnosti, a uglavnom se odnosi na održavanju komunalnog reda, održavanje rasvjete, buičnih kanala, svoj posao raditi kvalitetno.

On je kazao da će JP Morskod dobra nastaviti da finansira projekte iz preostalog fonda sredstava sa kojima raspolaže.

Naše pitanje da li će se ukloniti jahte sa prostora na kome će se izvoditi radovi treće faze šetališta u Dobroti, Marković je odgovorio da se gradilište mora osloboditi kada radovi počnu i da na šetalištu neće biti plovnih objekata.

Zadovoljstvo učinjenim
Marija Ćatović
Rajko Radulović
Dragan Marković

5 KOMENTARI

 1. Blagota…blago ti kući iz koje izlažiš-a bogami kuku i lele,e te zov predaka i te kako nagrdi ? Đe si u mom diktatu našao sebe?Ajde reci lebati i soli ti koju su ti preci zobali kad su slazili sa zapadnije planina u Boku-vjeruj biće ti lakše?
  Nauči da čitaš kako je napisano i kome je namjinjeno!Ali ako budeš čitao na način-da čitaš onako kako bi ti želio da je napisano-bojim ti se za snove-e ćeš riknuti!!
  Blagi….blagi što ti je to skorjević? Esu li to onizi te su ođen rođeni, i oni i onizi što su ih rodili-svoji na svome?Ili su to oni što su prepoznali sebe i svoje pretke- poput tebe kroz ovaj “divni”pločnik-ako znaš đe je-pred Crkvom Svetog Nikole u Prčanju-Prčanju mom rodnom ubavom mjestu!!! Zato moj mili BLAGOTA promijeni ime svoje-i nazovi se izvornim imenom GREOTA: pišeš i trtljaš, a neznaš što trtljaš?
  Na ultimu-ne zaboravi i nastavi da radiš ono što najbolje umiješ i voliš :”ASINUS ASINUM VRICAT”!!!

 2. Hvala svima koji uredno plaćaju svoje obaveze prema JP Morsko Dobro Crne Gore-bez čije pomoći ne bi smo imali odista lijepo, prijeko potrebno,korzo na Prčanju!!!!
  Uvijek nas posjećujte-u ovakim prilika! Jedino što se plašim-da niste, slučajno, primijetili onu bruku-sramotu ispred Crkve Svetog Nikole preko puta divnog korza,đe je oskrnavljen pločnik ispred crkve-ugrađen davne 1740 i neke godine-i zamijenjen pločama iz zavičaja “autora”(?) kojem se u današnje-“savremeno”- doba popločavaju krmedari?
  Nadam se,da su nam ukusi-nagoni i još ponešto “saranjeni” sa rahmeti Regionalnim zavodom za devastaciju spomeničnog blaga Kotora-oliti pola Crne Gore?
  Iskreno vjerujem, da je sve ružno,a bogami i potužno, iz pasanih vremena iz domena (ne)kulture-ostalo iza nas?
  U to ime, još jednom veliko hvala za izvanredno obnovljeno korzo!!!!

  • Ulizice i skorojeviću moras se dodvorit ovijema što nagrdiše sve !!! Plaćaj ti JPMD jer ionako ne znaš da pliješ no ćeš se utopit u bliznicu političarima i drugijema.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]