Uredno vodosnadbijevanje osim u Risnu gdje se tokom dana očekuje pitka voda

0

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Na području opštine Kotor danas je uredno vodosnadbijevanje sa izuzetkom Risna, gdje se s obzirom na udaljenost, slana voda od juče zadržala u sistem i nije upotrebljiva za piće.

U narednim satima Risnu će stići pitka voda, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor u gradskom Vodovodu.

Nakon jučerašnjeg kratkog zaslanjenja izvorišta Tabačina, danas je salinitet u granicama normale i voda je upotrebljiva za piće.

Ovo je vrijeme kad obično dolazi do zaslanjenja izvorišta u Tabačini gdje je ovih dana promjenljiv salinitet i u Vodovodu redovno prate stanje na svakih pola sata.

S druge strane voda na izvorištu u Orahovcu je slana.

“Ukoliko se salinitet poveća, nećemo pustiti da slana voda uđe u sistem, već ćemo nastojati da vodu na vrijeme preuzmemo iz Regionalnog vodovoda”, kazao je Dragić.

Kada zaslani na Tabačini po prirodnom fenomenu onda je u Orahovcu slatka, pitka voda, podsjetio je Dragić i dodao da je voda iz tunela “Vrmac” dobrog kvalieteta, ali ovo izvorište smanjuje izdašnost kako ljeto odmiče.

Iz Regionalnog vodovoda kotorski Vodovod preuzima određene količine vode što zajedeno čini više od polovine vodovodnog sistema, kazao je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]