Uređuju se kotorski bedemi i šetna staza od Gurdića do ljetne pozornice

1

 

Od početka ovog mjeseca, pa do 15. juna, kada stupa na snagu odluka o zabrani građevinskih radova tokom glavne turističke sezone, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora izvodi radove na uređenju gradskih bedema i šetne staze od Gurdića do do ljetnje pozornice.

Ovaj posao obavlja firma Kobra“ d.o.o. Budva.  Radovi se izvode u dva poteza, od Gurdića do glavnih gradskih vrata i od Citadele do ljetnje pozornice.

Prvo se uređuje Citadela do ljetne pozornice uklanjanjem divljeg rastinja, zatim radovi obuhvataju razna rušenja i demontaže, ručni iskop zemlje, te odvoz materijala i šuta na deponiju van grada, a zatim na gradsku deponiju.

U planu je uređenje posteljice šetališta, ugradnja cijevi za odvod atmosferske vode, izrada podne konstrukcije za postavljanje kamenbih ploča, ugradnja kamenih kocki, bordure od kamenih ploča i ivičnjaka.

Na šetalištu će se montirati čelična ograda,postaviti parkovski mobilijar, klupe, kante za otpatke i ozeleneniti.

Ovaj posao uključuje i izradu elektroinstalacije, sa ugradnjom svjetiljki.

Gradilište će biti propisno ograđeno i osigurano, poručuju iz Direkcije za Skala radio.

Proces rada zahtjeva da se povremeno omogući prilaz transportnom vozilu izvođača, radi odvoženja materijala i šuta, odnosno dovoženja novog materijala, na lokaciji između kafane „Dojmi“ i fontane.

 „Kobra“ d.o.o. iz  Budve  se obratila Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora i dobila saglasnost za  privremenu i povremenu demontažu kamenih stubića i privremeno korištenje javne površine između kafane „Dojmi“ i fontane radi odvoženja viška materijala i šuta, odnosno dopremanja potrebnog materijala.

1 KOMENTAR

  1. Da li je Kobra dobila saglasnost od Uprave?
    Još ne znamo ko je radio onu šetnicu prema Gospi od zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.