Uručena nagrada “Dialogos”: Kredibilna istraživanja medija od značaja za čitav region

0

 

U Podgorici je sinoć, u organizaciji međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi“, upriličena dodjela godišnje nagrade „Dialogos“.

Ovogodišnji dobitnici pomenutog priznanja su prof. dr Mirko Miletić i prof. dr Marko M. Đorđević, autori knjige „Od znaka do hiperteksta“.

Sa druge strane, Specijalna plaketa ove je godine pripala Ministarstvu kulture i to – kako je navedeno u obrazloženju – za dosadašnju podršku nagradi „Dialogos“ i afirmaciju medijske pismenosti.

Obraćajući se prisutnima ministar kulture Aleksandar Bogdanović je istakao kako regionalno priznanje „Dialogos“ ima višestruk značaj u procesu kritičko-naučnog pristupa analize novog medijskog iskustva.

Izazovi fenomena digitalizacije, granice između regulacije i samoregulacije, slobode i odgovornosti medija, javni ili korporativni interes u njima, samo su neka od pitanja koja su podjednako važna za sve zemlje regiona. Zbog svega toga, kredibilna naučna istraživanja medija neophodan su mehanizam za savremenu nadgradnju onoga što zovemo društvom znanja. Na tragu ovog i ostalih otvorenih pitanja savremene civilizacije, koja danas slovi kao vizuelno-medijska, treba posmatrati inicijativu i praksu naučne nagrade “Dialogos”. Ova nagrada predstavlja potrebu i podsticaj da se utemelje i osnaže nauka i znanje kao osnovni resursi za budućnost – rekao je on.

Nagrada „Dialogos“ dodjeljuje se od 2013. godine, u cilju promocije, podrške i razvoja teorije medija, medijske kulture i pismenosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].