Uručene nagrade Udruženja bibliotekara Crne Gore

0

Udruženje bibliotekara Crne Gore je u prostorijama Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević” na Cetinju održalo Svečanu skupštinu na kojoj je uručena nagrada Dr Niko Simov Martinović, najviše priznanje crnogorskih bibliotekara.

Nagradu ovog Udruženja za period od 2013. do 2015. godine dobili su: Ruža Danilović, viša bibliotekarka (u penziji) iz Biblioteke Pomorskog fakulteta u Kotoru i Branislav Borilović, viši knjižničar iz Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević” sa Cetinja.

Takođe, Komisija za nagrade odlučila je da se ove godine dodijeli i Povelja za životno djelo Urošu Martinoviću, jednom od najstarijih bibliotečkih radnika Crne Gore, bivšem rukovodiocu knjigovezačke radionice Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević”, za izuzetan doprinos bibliotečkoj djelatnosti, zaštiti i čuvanju crnogorske kulturne baštine.

Komisija je konstastovala da se radi se o dugogodišnjim bibliotečkim radnicima koji su svojim znanjem, zalaganjem, odgovornim i savjesnim profesionalnim angažmanom i ličnim ugledom doprinijeli razvoju i unapređenju bibliotečke struke u našoj zemlji.

U drugom dijelu Svečane skupštine, Jasmina Bajo, viša bibliotekarka iz Gradske biblioteke i čitaonice Kotor delegatima je predstavila  međunarorodni projekat INELI Balkan, čija je koordinatorka za Crnu Goru.

Komisija za nagrade radila je u sastavu: Marijan Miljić, predsjednik i članovi Milorad Milović, mr Dragica Lompar, Branka Marović i Ivan Ivanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].