Uskoro će NOLE biti umjesto tenisa

1

Piše: Slavko Mandić

Tenis bi u bliskoj budućnosti trebao da se zove po Noletu, kazala je za novosti.rs  Saška Veselinov, đevojka najmlađeg brata Novaka Đokovića Đorđa.
Saška je voditeljka na jednoj sportskoj televiziji, što će reći da je sport ukorijenjen u njenom (re)kreativnom biću, što joj daje pravo i za jedan ovakav fantazmagonični prijedlog. On istovremeno ima i fenomenološki prizvuk u smislu (o)graničenja sa onovremenim. Tim prije što je prijedlog, koji će bez sumnje biti istovremeno i svesrpski, kada  se dovoljno raširi po unutrašnjim dijasporama, obrazložila činjenicom da njegovo ime sve govori.
Zaista dovoljno za svakoga.
Naravno, nije samo to razlog da dođe do promjene imena tenisu u NOLE. To bi, po đevojci njegovoga brata, trebalo da se dogodi i zbog toga što Novak ima toliko lijep udarac, što je atraktivan igrač i što ga je milina gledati dok radi ono u čemu je najbolji. Pa ako to nije dosta za ovako radikalsko-naprednjačku promjenu imena zasluženog svjetskog značenja, onda nije ništa.

Formalan predlagač Svjetskoj teniskoj federaciji teško da može biti Saška. Zato što nije dovoljno rasprostranjena  u svjetskim centrima moći, a znamo da samo moćni lobisti mogu da obezbijede sigurniji prolaz ovoj ideji od starta pa do njene realizacije. Rješenje može da bude Vulin. Jasno je da ideja nije normalna, ali može da ima prolaz baš zbog sveukupne neuračunljivosti. Njegova pojava bi zbunila sve one koji se ne slažu sa pomenutom inicijativom, što bi oslobodilo potrebnu energiju za sprovođenje paklenog plana zasluženog preimenovanja doskorašnjeg tenisa u NOLE.
Usluge dobrog komšije temeljno bi helikopterski mogao da ponudi izvjesni Zdravko made in Montenegro, from Cuce.

A evo kako bi to u primjeru Australian Open turnira izgledalo:

-Otvoreno prvenstvo Australije u NOLETU počelo je danas u Melburnu. Da li će na ovom turniru učestvovati Novak Đoković još je neizvjesno jer je pitanje što će sa njim dalje činiti država Australija? Nadaleko čuveni Nole je izgleda radio neke aktivnosti koje nije smio kada je znao da ima koronu. Malo se družio čak i sa đecom iako pod pretpostavkom da ima koronu, što ni u Srbiji nije dozvoljeno, malo davao intervju i malo trenirao po Španiji. Objasnio je Nole da je to greška za koju nije znao ali, reklo bi se da je morao zbog sumnje da može nekoga zaraziti, ostati doma dok ne dobije rezultate testa.

Eto zbog toga i zato što to sve nije napisao u formular  prilikom slijetanja na australijski  aerodrom, sad čeka da mu sudbina odredi dalju poziciju.

Biće to sve dobro, jasna je Vučićeva zamjenica Brnabić koja je od australijskog premijera dobila uvjeravanja, kako sama reče, da će joj prvoj javiti kad se donese odluka, kakva god ona bila.

Nema nevjerice da će svijet usvojiti preimenovanje ovog sporta u opšteprihvatljivo NOLE. Tada će biti neophodno poraditi na izvedenicama iz osnovnog imena. To će izgledat ovako:

Prvenstvo Crne Gore u NOLE-tu

Serbia’s Nole Open Tournament

Wimbledon Nole

Može se kad se nešto želi. A Nole je ime i kako reče njegova buduća snaha, to je sasvim dovoljno da ovaj sport promijeni ime u njegovo. Pa i da bivši tenis uzme i prezime velikana iz Jasenovog polja.

Nikšićani, oni koji su mu davali jasnu podršku da istraje, nikada mu to neće zaboraviti. Neka ne brine. Biće uskoro bradati Nole Niksic 2022 Open Tournament.

 

1 KOMENTAR

  1. Možda snajka predlaže zbog rime (Nole- prevare gole), a do preimenovanja, moraće se rimovati kao sada.Tenis….do daljega…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]