Uskoro će se riješiti stambeno pitanje socijalno ugroženih

2
Kotor

Anđela Kuč

Anđela Kuč

Dokle se stiglo sa rješevanjem stambenih problema za lica koja su u stanju socijalne potrebe, uz podatak da se zahtjevom za ovu pomoć opštinskom Sekretarijatu za kulturnu i društvene djelatnosti obratilo 13 socijalno ugroženih lica.

Na ovo pitanje Skala radija, Anđela Kuč, samostalna savjetnica za socijalna pitanja je kazala da je Skupština opštine Kotor donijela odluku o rješavanju stambenih pitanja licima u stanju socijalne potrebe, a takođe je rješenjem imenovana i komisija za rješavanje ove problematike.

U skladu sa  odlukom o rješavanju stambenih pitanja lica koja su u stanju socijalne potrebe, postupak za rješavanje  stambenih pitanja se procesuira, budući da su Budžetom opštine Kotor za 2014. godinu opredijeljena sredstva u iznosu od 50 hiljada eura, podsjetila je Kuč.

Ona je kazala da do sada ova sredstva nijesu mogla biti raspoređena zato što nije postojalo zemljište pogodno za gradnju ove vrste objekata.

U međuvremenu su  stvoreni uslovi za realizaciju konkursa nakon dobijanja nepohodnog odobrenja u smislu urbanističko-tehničkih uslova, broja katastarskih parcela i određivanja izvođača radova.

Nakon ovog, biće raspisan konkurs na koji će se moći prijaviti sva lica koja ispunjavaju kriterijume po odluci o rješavanju stambenih pitanja socijalno ugroženih lica.

Na naše pitanje o kakvim je objektima riječ, Kučeva je odgovorila da se radi o socijalnim kućicama i nakon dobijanja neophodnih uslova izaći će se na lice mjesta gdje će moći da se grade ovakvi objekti, zaključila je ona.

2 KOMENTARI

  1. Sve završeno samo kućica još nema niti mjesta đe će se graditi. ma opet barem da se zna da ima nešto od toga.

  2. Ja sirotinja i moji kumpanjuli dobit ćemo i riješit stambeni problem kad na nerandžu rodi pipun !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].