Uskoro novo dječije igralište u Rakitama, popravka oštećenih i teretana kod OŠ “Njegoš“

1

Rato Brajković

Dječija igrališta u kotorskoj opštini su u dosta lošem stanju. Mnogi rekviziti su oštećeni i prijete najmlađima. Plastični djelovi na igralištima su polomljeni. Na mnogim rekvizitima su rupe i odvaljeni komadi na koje djeca lako mogu da se povrijede.

Da li se planira sanacija postojećih i postavljanje novih igrališta, pitali smo Rata Brajkovića, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

On je kazao da je Direkcija sprovela tendere i da izabran je dobavljač koji će montirati novo dječije igralište u škaljarskom naselju Rakite.

Takođe će biti zamijenjen i dio sprava za zabavu djece na šetalištu u Dobroti.

Naručeni su i rezervni djelovi za igrališta koja trenutno nijesu u najboljem stanju.

Brajković je Skala radiju saopštio da se Direkciji se javio jutros dobavljač koji je potvrdio da su stigli rekviziti i da su trenutno na carini, pa se očekuju tokom ove sedmice, a već sljedeće će se krenuti sa montažom, jer su obavljene pripreme za njihovo postavljanje.

Zajedno sa ovom opremom stići će i oprema za teretanu na otvorenom, koja će biti postavljena iza tribina kod OŠ “Njegoš“.

Sve ovo koštaće oko 25.000 eura, kazao je Brajković.

Što se popločavanja platoa na Gurdiću tiče, veći dio posla je završen.

Podloga je betonirana i u naredna dva dana će se postavljati pločnici.

Ukoliko dozvole vremenske prilike, čitav posao na Gurdiću biće završen do kraja ove godine, rekao je Brajković.

1 KOMENTAR

  1. Pozdravljam aktivnosti Direkcije za uredjenje i izgradnju Kotora, ali imam jednu sugestiju. Radi se o toboganu u glavnom gradskom parku. Vec nekoliko godina (oko 8-10 god.) je spiralni dio istog, ljubicaste boje, u veoma losem stanju. Slomljen je, odnosno odvojen od cjeline, i vezan za nju malo debljom zicom, sto predstavlja veliku opasnost. Molim da se nesto uradi po tom pitanju, da bi nasi malisani bili bezbjedni, na zadovoljstvo svih nas.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]