Uskoro otvaranje omladinskog kluba u Kotoru

1

 

Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Kotor planirano je otvaranje omladinskog kluba za ovu godinu.

S tim u vezi Savjet Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor, dao je saglasnost na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade Ministarstvu sporta i mladih, poslovni prostor površine 135 m2, na period od dvije godine, za potrebe obrazovanja Omladinskog servisa.

Skupština Opštine Kotor je 30. aprila, 2020. godine donjela Odluku o davanju saglasnosti za davanje na privremeno upravljanje i korišćenje poslovnog prostora koji se nalazi u objektu JU KC “Nikola Đurković” Kotor Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore, a Ministarstvo je uvrstilo Opštinu Kotor u plan za rekonstrukciju i opremanje omladinskih klubova za 2020. godinu.

Nakon objavljivanja gore pomenute Odluke u Službenom listu, Ministarstvo sporta i mladih je raspisalo postupak javne nabavke, a prije nekoliko dana započeta je rekonstrukcija omladisnkog servisa.

Predstavnici Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti obišli su budući prostor omladinskog kluba, a od izvođača su dobili informacije da je započeta adaptacija te da su napravljeni pregradni gipsani zidovi i da su postavljene pločice u sanitarnim prostorijama.

Prostor je okrečen i upravo se postavlja brodski pod.

Završetak radova je planiran krajem avgusta.

Podsjetimo, omladinski klub je prostor namijenjen mladima u kojem oni stiču znanje, vještine i iskustva koji doprinose njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom razvoju.

U omladinskom klubu sprovode se različite aktivnosti koje odgovaraju na potrebe i interesovanja mladih, a zasnivaju se na principima i metodama neformalnog obrazovanja i učešću mladih u njihovom osmišljavanju i sprovođenju.

Ovi programi su obrazovnog karaktera i imaju jasno definisane specifične ciljeve koji doprinose ličnom razvoju mladih i njihovih životnih vještina i njihovom većem učešću u životu zajednice i građanskom aktivizmu, saopštavaju iz Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.