Ustavni sud pokrenuo proceduru: Knežević i Medojević ne moraju u zatvor dok se ne razmotre sva zakonska rješenja

13

 

Ustavni sud je na današnjoj plenarnoj sjednici pokrenuo postupak ocjene ustavnosti odrebi ZKP-a i privremeno obustavio odluku Višeg i Apelacionog suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, saznaje Standard iz Ustavnog suda.

Ustavne žalbe podnijeli su advokati Medojevića i Kneževića na rješenje Višeg i Apelacionog suda kojim im je određena kazna zatvora do 60 dana zbog odbijanja da svjedoče u predmetima koje, povodom njihovih tvrdnji formiralo, Specijalno tužilaštvo.
Medojević je uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.
On je još dva mjeseca zatvora dobio jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.
I za Kneževića je donešena ista odluka zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.
Kako saznaje Standard, Ustavni sud razmatra da li će u budućnosti biti moguće aktiviranje tačke 105 krivičnog zakona, na osnovu kojeg su Knežević i Medojević optuženi.
standard.co.me

13 KOMENTARI

 1. A cuj Jordane bilo je kupljevine i za Tvojega vakta. U Paragvaju za vrijeme Stresnera su nacisti bili u Paragvaju
  udomljavani, a kod Huana Perona
  isto Pavelic sa ustasama i nesto Cetnika!
  Bio je tamo ambasador Cipovic, tada,
  u rodu sa Brajovicem.
  Udba je “lovila ” Pavelica, ali ga je
  ranio Blagoje Jovovic, od cijih posljedica je kasnije umro u Madridu,
  u “zlatnome grobu”.
  Jesi li i Ti Jole radio sa Slobom Dj.
  iz “sluzbe” , na smicanju emigranata, a
  potla spasavao vikara i kompaniju ?
  Dakle i onda se odole koketiralo sa pro nacistickim rezimima !

  • …ali GUBERINICEM..direktorom “TP “Napredak”-Kotor…kad bi uzimao potrošačke kredite…! E dražni niskolitražni BUDJONI-sve ti je uredu(kontajući i špic zamet..imena)…ali pod uslovom na prvo naučiš pisati po naški-prvo ĆIRILICU-pa teke onda LATINICU-ali ne i ovu tvoju “abcedu”..koja nije iz kodeksa službenog jezika naše malecke ND MNE..

  • ..čast mi je bila SPAŠAVATI popove-sveštenike svije vjera i nacija koji su željeli ostati po strani TVOJEGA-VAŠEGA SVINJARLUKA-prasaca od prasadi-džora i krmača …predvođeni MoMiMar..POD SKUTE vašije prečasnije..kasapina i grobara sa Banskije dvori Zagreba i sa Dedinja..u “vaš vakat-spašavanja srpstva i kosova-na Konavle i Dubrovnik”…O…ti O…vam O…ga J…m-đe čuješ i ne čuješ-čujete!!!

 2. Je lii Milo javno optuzio Kostunicu da stoji iza ubistva Scekica…..Sta je sdt uradilo ….?
  Zna lo ko šta je bilo sa cokoladom i 4000eura u njoj?
  Sto je bilo sa laznim svjedocenjem Brajevica u vezi Ramade?

 3. …da ovaj “Portalić standard.co.me…”radi mimo standarda-struke i nauke..i iz gu.ice daje informacije…?

 4. Ekvilibristika!
  Nepocudnicima se gleda kroz prste!
  Ovake se provlaci i Amfilohijet !
  Zasto ?
  Dokle ?
  Pravo i pravda ? Cije ?

  • ..čuli juče nečesovi CEDEM…da u Prešednika naše Domovine->>>(trenutno u Pargavaj..nekadašnja vojno unutrašnja teroristička-pučistička Južnoamerikanska država)<<< naši narodi i narodnosti imaju povjerenja-njih ciglije 40,5%…a u ovega tvojega-vašega Amfilohijet..imaju povjerenja 5O,5% naroda..? Kako to-znašli bio veso..? A e,a sve na ove Portale svaki dan "trube zvone svako jutro" "Cetnici avanti AD PORTAS…na čija vrata i u čiju zemlju…? Nije dati u Srbiju samo..i pride Bosna i Ercegovina..i ispržnjeni djelovi Kosova i Rvacke..? Čudan nekizi narod-narodnosti-OD PLANINA pa do MORA..od Ulcija do Novoga….? E bo,što im je neko sve gori-on ovijema-njima sve MILIJI i BLIŽI…i reka bi DRAŽI-i bliži?

   • Marko Miljanov i njegov pobratim Joso Stanojev su opjevani u
    “Junackom spomeniku” , vojvode
    Mirka Petrovica :
    “Evo ima cetiri godine
    od ka Kuce Turci piharase,
    Turcima se Kuci predadose,
    ma ne hoce vojevoda Marko,sam ae drzi pri Komu planini.
    Sobom nema druga nijednoga
    do sokola Stanojeva Josa,
    bije Turke nikad ne prestaje: –
    od Meduna do dna Podgorice
    cetrdeset glava otkinuli”…
    ———

    • ..nd brkajte vojvodu Mirka Petrovića-jer jeto najveća uvreda za Kuče..naučite vi poslušni Kuči-ći…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]