Valjda će vaterpolo savez Crne Gore reagovati kad pročita ovaj tekst?

7
sajt Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i jedna rečenica za Mirka Vičevića

Proslavljeni crnogorski vaterpolista, naš najtrofejniji sportista i jedan od osnivača Vaterpolo akademije Cattaro, Mirko Vičević nedavno je dobio najveće svjetsko priznanje, primljen je u Kuću slavnih.

O ovom događaju i priznanju svjetskog glasa pisali su brojni mediji u regioni i Evropi.

Oglašavali se i čestitali vaterpolo savezi Srbije, Hrvatske, Italije…

A evo kako je reagovao Vaterpolo i plivački savez Crne Gore nakon vijesti da je njihov član ušao u Kuću slavnih. Jednom jedinom rečenicom postavljenoj  na sajtu:

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore čestita Mirku Vičeviću prijem u Kuću slavnih za vodene sportove.

I ni slova više. Istina, predsjednik Saveza mu je porukom čestitao. Nije ga pozvao telefonom niti organizovao prijem u njegovu čast. A ovo priznanje je ponos za svekoliku Crnu Goru.

Prvi je reagovao predsjednik SO Kotor Jovo Suđić primajući Vičevića i uručujući mu prigodan poklon za veliki doprinos vaterpolo sportu i pozivu u Kuću slavnih.

Drugi u našoj zemlji i dalje gromoglasno ćute. Zašto? To teško razum može objasniti. Kao da je ovo usputna stvar koja ne treba da ih dodirne, kako se valjda ne bi uznemirili.

A evo kako su na ovu vijest reagovali iz Srbije:

Mirko Vičević u Kući slavnih

by Admin · 14/10/2019

Mirko Vičević

Proslavljeni crnogorski vaterpolista dobio je veliko priznanje.

Jugoslovenski vaterpolista, Mirko Vičević, dobio je veliko priznanje, pošto će petog aprila naredne godine na svečanosti u Fort Loderdejlu biti primljen u Kuću slavnih.

Mirko Vičević je jugoslovensko/crnogorski vaterpolista koji je tokom karijere osvojio zlato na svim velikim planetarnim takmičenjima – Olimpijskim igrama, Svetskom prventsvu i Svetskom kupu. Ima i tri trofeja pobjednika LEN kupa sa Brešom, tri puta je bio najbolji sportista Kotora, a jednom Crne Gore – saopšteno je iz sedišta Međunarodne plivačke Kuće slavnih.

Vičević je kao reprezentativac SFR Jugoslavije osvojio olimpijsko zlato u Seulu 1988, dva puta je bio šampion sveta 1986. i 1991, a dvostruki je osvajač i Svjtskog kupa (1990. i 1991).

U konkurenciji za veliko priznanje bili su i Aleksandar Šapić, braća Porcio i Ivan Perez.

Svjetsko priznanje Vičeviću su čestitali iz Hrvatskog vaterpolo saveza.

Evo kako je njihov Savez prenio ovu vijest:

Mirko Vičević u Kući slavnih u Fort Lauderdaleu

17.10.2019 09:47

Mirko Vičević

Međunarodna Kuća slavnih vodenih sportova, službena ustanova u Fort Lauderdaleu (SAD) koju priznaje i FINA, objavila je tzv. Klasu 2020. odnosno zaslužne pojedince iz vodenih sportova koji će službeno biti inaugurirani u ljeto 2020. u člana Kuće slavnih.

Ispred vaterpola to je bokeljski Hrvat Mirko Vičević, jedan od najpoznatijih i najboljih vaterpolista bivše države koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. i na dva svjetska prvenstva, u Madridu 1986. i Perthu 1991. Zlatne je kolajne osvojio i na Europskom prvenstvu u Ateni 1991, kao i na FINA kupu u Rimu 1990. odnosno na Igrama dobre volje u Seattleu 1990.

U klupskoj je karijeri osvajao tadašnji Kup LEN s talijanskom Bresciom čak triput (2003, 2005. i 2006.), a zanimljivo da je isti kup osvojio i kao trener, vodeći kotorski Cattaro 2010. godine. Bio je dvaput prvak bivše države, s kotorskim Primorcem 1986. i sa splitskim Jadranom 1991. U momčadi sa Zvončaca, Vučević je igrao od 1989. do 1991. godine. Još je osvajao i ukupno dva naslova prvaka Italije (Savona i Brescia), kao i Kup kralja u Španjolskoj (Barcelona).

Mirko Vičević će u floridskom Fort Lauderdaleu biti zaveden kao vaterpolist iz nekadašnje Jugoslavije i dakako Crne Gore u kojoj živi i čiji je državljanin (baš kao i hrvatski), ali s pravom se i mi u Hrvatskoj radujemo i čestitamo na priznanju Mirku Vičeviću kojeg s razlogom uvrštavamo u red velikih i zaslužnih hrvatskih vaterpolista, pa je tako dobio i svoje ‘mjesto’ u knjizi “Stoljeće hrvatskog vaterpola” godine 2010.

Inače, vaterpolski kandidati za Kuću slavnih u Klasi 2020. bili su uz Vičevića još i braća Pino i Franco Porzio iz Italije, Ivan Perez iz Španjolske, te Aleksandar Šapić iz Srbije.

Oglasili su i Italijani. Oni su napisali opširan tekst o našem šampionu s akcentom na njegovu sjajnu igru i rezultate u Breši. Dio priznanja je njihovo vlasništvo, kažu ponosni na ovaj veliki uspjeh našeg vaterpolo asa.

Oglasili su i Italijani. Oni su napisali opširan tekst o našem šampionu s akcentom na njegovu sjajnu igru i rezultate u Breši. Dio priznanja je njihovo vlasništvo, kažu ponosni na ovaj veliki uspjeh našeg vaterpolo asa.

Vicevic nella Hall of Fame

15 ottobre 2019

Competizioni Internazionali News Notizie e Commenti Olimpiadi Maschili

classe 2020 Fort Lauderdale franco porzio Hall of Fame International Swimming Hall of Fame Ivan Perez Mirko Vicevic pallanuoto pino porzio Sapic waterpolo

Brescia Montenegro pro recco Savona

articolo a cura di

Fabrizio Napoli

Mirko Vičević

Mirko Vicevic entrerà a far parte dell’International Swimming Hall of Fame. Il 51enne fuoriclasse nato a Kotor, che in carriera ha indossato la calottina di Jugoslavia, Serbia & Montenegro e Montenegro, è l’ex pallanuotista che il comitato dell’Ishof ha scelto di premiare per l’anno 2020. Un inserimento di cui può ritenersi onorata – almeno un po’ – anche la pallanuoto italiana: Vicevic ha speso una bella fetta della sua carriera in Italia, giocando per Savona (nel ’91-’92, poi dal ’97 al ’99 e infine nel 2007-08), Pro Recco (’95-’96) e soprattuto Brescia (2000-06), squadra con cui ha vinto tre volte la Coppa Len. Attualmente, Vicevic è uno degli allenatori delle nazionali giovanili montenegrine.

“Mirko Vicevic è un pallanuotista jugoslavo/montenegrino che, durante la sua carriera, ha vinto l’oro in ogni principale evento sportivo di scala mondiale: Olimpiadi, Mondiali e Coppa del Mondo – si legge nelle motivazioni ufficiali addotte dall’Ishof -. Ha vinto l’oro olimpico a Seul ’88, i quello mondiale nell’86 e nel ’91, la Coppa del Mondo nel ’90 e nel ’91. Inoltre ha vinto 3 Coppe Len con il Brescia, è stato sportivo dell’anno per la città di Kotor nell’’86, ’88 e ’89 e sportivo del Montenegro nell’88”.

La stampa balcanica riferisce che Vicevic ha superato la concorrenza dell’ex bomber serbo Aleksandar Sapic, dell’ispano-cubano Ivan Perez e dei nostri Pino e Franco Porzio. Succede a Sandro Campagna, inserito nella Hall of Fame della pallanuoto nel 2019. La cerimonia ufficiale per la classe 2020 è in programma nella sede della Ishof, a Fort Lauderdale (Florida), il prossimo 25 aprile.

A kad sve ovo pročitaju iz Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore možda će se udostojiti da postave makar koju rečenicu više i jednu od fotografija koju im sa zadovoljstvom ustupamo.

7 KOMENTARI

 1. TAKVI SU NAŠI JADOVI, NAZOVIMO IH KOTORANIMA. ČUDIMO SE KADA I KAKO USPJEVAJU, SVI KOJI DOĐU I NASTANE SE U NAŠ GRAD. LAKO IM JE BOGAMI, KAD ISTI KOTORANI MRZE I NE POŠTUJU JEDNI DRUGE. POSLE HVALE PRIDOŠLICE, A PLJUJU PO NAŠIMA. SRAM IH BILO, PI.DE KOTORSKE, ČAKULONI POKVARENI I PODMUKLI. IMAMO KLASIČNI PRIMJER, ŠIZOFRENIČNOGA STARCA, KOJI PLJUJE I PSUJE, SVE ŠTO IMA VEZE SA KOTOROM I KOTORANIMA. CRČE OD LJUBOMORE. NIKO GA NE J..E DVA POSTO. SMRDA STARA, PAKOSNA.

  MIRKO TEBI SVE ČESTITKE, SVE ŠTO SI POSTIGAO U ŽIVOTU, ZASLUŽIO SI.
  NEKA TI JE SA SREĆOM I DA TE ZDRAVLJE SLUŽI. LJUDI POPUT TEBE, POTREBNI SU NAŠEMU KOTORU I NAŠOJ ĐECI.
  IDEMO DALJE. BRAVO!

  • A što Ti smrdinjaš kontra kotorana,
   a nisi se još iz pelena ispilio?
   Batali, tj. utuli žbatulu. .
   Ti si gori od toga starca, ne raspiruj
   žar, pepela je i onako previše !

   • Opet ona ista kravataška, jedna te ista budala, manijak sa preko sto pseudonima. Lako te prepoznati, po ljubomori na tuđe tekstove. Kretenu piši o temi, o Mirku, a ne o meni. Ja.sam “manijače” nebitan u ovoj priči.
    piješ li još “Sokole” Crnogorskoga vina i Troji i u Perpera, veličaš li istu, a”glasuješ” protiv nje?
    Ti si jedan obični poltron i ništa više od toga.
    A sada skini mi se, sa k….!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]