Van izolacije uz knjigu i lijepu riječ

0
Psihijatrijska bolnica u Dobroti

Milan Radović

audio: Milan Radović

U specijalnoj Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti u petak 7. aprila biće priređeno književno veče kao dio aktivnosti projekta pod nazivom “Biblioteka dostojna ljudi“ koji se realizuje u okviru jednog većeg projekta “Van izolacije i ostvarivanje prava pacijenata sa mentalnim oboljenjima“.

Projekat sprovode NVO Akcija za ljudska prava, Anima – Centar za žensko i mirovno obrazovanje i Mental Disability Advocacy Center, uz podršku Evropske komisije, podsjetio je za Skala radio Milan Radović, koordinator programa ljudskih prava.

Projekat je podržan od strane Evropske unije sa ciljem da prije svega učini život i slobodno vrijeme pacijentima Psihijatrijske bolnice u Kotoru kvalitetnijim, tako što će moći da koriste biblioteku i budu bliže knjigama.

Osim ove večeri u kojoj će pacijentimama, osoblju bolnice i ostalim prisutnima svoje stvaralaštvo predstaviti arhivista mr Vesna Vičević, pjesnikinja Dubravka Jovanović i novinar i publicista Mašo Čekić,

Akcija za ljudska prava je organizovala i niz drugih aktivnosti.

Jedna od njih je adaptacija stare prostorije u bolnici za koju je kupljen novi namještaj, potom donaciju knjiga koja dalje traje pa građani mogu donijeti knjige i pokloniti ih biblioteci bolnice.

Završna aktivnost je književno veče koje počinje u 19 sati i otvoreno je za sve zainteresovane građane uz lijepo i kvalitetno druženje, kazao je Radović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].