Vandali u Perastu oštetili spomen kosturnicu

4
vandalizam nad spomenikom u Perastu

Krsto Žmukić

Krsto Žmukić

Vandali su u Perastu u borićima na više mjesta kamenjem oštetili spomen kosturnicu, a sa vrha spomenika je uklonjena petokraka.

U ovoj spomen kosturnici su sahranjena tri neznana junaka Druge Dalmatinske brigade koji su učestvovali u oslobođenju Boke Kotorske 1944. godine, saopštava za Skala radio Krsto Žmukić, vd predsjednika Mjesne zajednice Perast.

Aktivisti Mjesne zejednice su obavijestili policiju koja je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik.

Mještani, kaže Žmukić, izražavaju svoje ogorčenje ovim vandalizmom u baroknom Perastu, a tamošnji vatrogasci će dati sve od sebe da naprave novu petokraku, obilježje ovog spomenika .

“Ovo nikome nije korist, a obraz je svih nas. Ni devedesetih godina ludila”, kako kaže Žmukić “niko ovaj spomenik nije dirao, a danas u 21. vijeku se oskrnavio spomenik onima koji su ove krajeve oslobađali od fašizma”.

4 KOMENTARI

 1. Vazda po neko-kao ovaj “neko”-mora da si se našao na onu sliku temu: “Pompijeri gase i zle naravi anonimnih komentatora”- pod tuđim imenom ,na sraman način mlati jezikom kao konj zobnicom! Ali si zaboravio-zaboravila da je prije Konavala-po mitinzima diljem SRCG od ljeta nikšićkoga 1988 pa do zime januara 10-14 1989 SRCG-SFRJ oburdana i predata u ruke kasapinu sa Dedinja! A potom ovako počela vaša “homenizacija”-svinjarije krvao plaćenje stotinama hiljada života-najviše u BiH-uz to,još i “neko”-niko i ništa? Bolje bi ti bilo-da si “stisnuo petlju”-hrabrost i rekao: “… pa ovo su laži nad lažima što napisa ovaj Jole Drinjak”.

  • Jole dragi, malo ti je prejak vokabular, ali sve zboriš, što mi mislimo, a nemamo kad reć. Svaka ti se zlatila.

 2. OZNA sve dozna-a DEMOS senca CRATIS,trpi evo kvarat od vijek “blagodeti” AB kontrarevolucije koja započe nikšićkoga ljeta 1988 i završi”epohalno sramno “kakvo nje zabilježno ni do 1918 ni od nje,a završi 10-14 januara sramne 1989-1991 do 1999 krvavih godina krvavog raspada naše bivše domovine SFRJ!!!! Jutros osvanuše vijesti :da je Ministar inostranih poslova države BiH Zlatko Lagundžija izjavio u Njujorku, da je u ovoj zemlji u ratu pobijeno-poginulo preko 300 hiljad građana!A đe su ostali diljem bivše SFRJ? Preci i potomci naših krvnika-pod maskom anonimno svakodnevno riječima i djelima opravdavaju sramno krvoproliće koji su isti izazvali-počinjeli zar ne?
  Gospodo,ja odavno pišem da ovo nisu vandali-ni đeca-nego prekomponovani NEONACISTI,NEOFAŠISTI i staro nasledni šovinisti svih vjera-nacija: rekao bih ponaviše paših-kakve nisu nikada(sijane jesu!!)uspijevale na prostorima Boke i Crne Gore!!! Nikada i neće, pa da će se jopet zveknuti!!!
  Ne treba biti mnogo pametan-ali zato s’pažnjom i razumijenajem čitajte ove anonimne”krasne izlive ljubavi” na ovom i drugim Portalima,pa dako vam bude jasno što se desilo i zašto se desilo-dešava u Perastu i diljem naše domovine!!!!!
  O ovm i drugim anonimnim-OZNI davno poznati-kometatorima,je onomad divno rekao Blagota Eraković ,na Portal analitiku : “NE MLATITE RIJEČIMA KAO KONJ ZOBNICOM”!!!! A ja vam preporučujem-kao “dodatak jelima”-pogledajte sliku ovih divnih-kako ih nazvaste vandali-oliti “komentatora”-koja je istaknuta na naslovnoj Temi na ovm Portalu : “Pompijeri gase i zle naravi”-anonimnih kommentatora!!!!!
  Najljepša je slika ona od koje bježe anonimni bez imena,przimena-obraza,časti,ponosa i mnogo toga drugoga što je krasilo njihove pretke-na žalost ima krasota i kod njih i njihovih potomaka-zar ne?
  Zato ,ne ljutite se na mena? Ali, ću ja biti ljut i nezadovoljan ako vi ne utvrdite i ne kažete meni : ” Lažeš Jole Drinjaku-stari špijunu-šoferu V.L…uz “dodatak”-ostale vaše “istine” o meni-sve što si napisao-napisao si o samome sebi-a ne o nama “dičnim” sramnim potomcima sramnije prdaka-još sramnijeh našijeh potomaka,a ja kažem i molim se :u kam se stanilo ovo za potonje nasleđe”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]