Vasilije Kusovac: Raste broj dolaska kruzera, jahti i putnika

4
kruzeri u kotorskoj luci

Vasilije Kusovac

Od početka janura do početka jula ove godine u Luku Kotor uplovilo je 129 velikih putničkih brodova i 413 jahti, kazao je za Skala radio Vasilije Kusovac, izvršni direktor kotorske luke.

Brodovi i jahte su u Kotor doveli 92.399 putnika.

U odnosu na prošlu godinu, Luka Kotor je ostvarila značajan rast prihvata brodova i jahti.

Putničkih brodova je u istom periodu 2012. godini bilo 117, a jahti 397 sa ukupno 69.500 putnika, što je povećanje u ovoj godini od 30% BRT, kazao je Kusovac.

Luka Kotor je obezbijedila i slobodan pristup internetu na samoj obali koji se može koristiti preko korisničkog imena portofkotor. Samo ukoliko dođe do zagušenja u internet saobraćaju, uvešće se određene zaštite za korisnike marinskog i lučkog dijela, ali je za sad ova usluga besplatna.

Na pitanje Skala radija dokle se stiglo sa aktivnostima oko izgradnje Putničkog lučkog terminala, Kusovac je kazao da je raspisan tender 14. juna i biće zatvoren 22. jula do kada se primaju ponude.

4 KOMENTARI

  1. kakva luka i njeno rukovodstvo. Što ima KOtor konkrtetno od dobiti i prihoda i povećanja od 30 posto. Tu trebaju da uđu inspekcijeimali bi rabote

  2. A đe su pare. nemojte reći u onu jezivu zgradu što je gradite usred parka. nego mogli ste ii spred Sv nikole kada nema ko da vam kaže stop! samo ne znam đe je Mans tu i njihova produžena ruke Ekspeditio u Kotoru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]