Vaterpolo klub Primorac poslije 13 godina pod okriljem opštine Kotor

3
Mandić i Dulović potpisuju ugovor

Željko Aprcović i Denis Mandić

U opštini Kotor danas je potpisan ugovor o promjeni vlasničke strukture Vaterpolo kluba Primorac.

Lokalna uprava se obavezala, shodno važećoj odluci koju je izglasao lokalni parlament da preuzme tekuće obaveze koje su rekapitulirane tokom pripreme za ovaj čin u visini od preko 190 hiljada i da ih izmiri prema dobavljačima i tekućim obavezama, zatim prema igračima i trenerskom kadru iz 2018. i 2019. godine, kazao je gradonačelnik Kotora Željko Aprcović.

Dio tih obaveza opština se obavezala da će isplatiti u visini od 100.000 eura u 2020. godini, a dio obaveza u 2021.

Ta stavka je pozicionirana u Budžetu opštine za 2020. godinu koji će vjeruje Aprcović, biti usvojen 23. decembra za kada je zakazana sjednica SO Kotor.

Ovom ugovoru o prenošenju suvlasničkih udjela je prethodio ugovor koji je Denis Mandić bivši predsjednik kluba potisao između VK Primorac i HTP Primorje jednog od sponzora.

Sve obaveze proistekle iz prethodnog rada, a tiču se sudskih sporova preuzima HTP Primorje, rekao je Aprcović.

Poslije 5 mjeseci razgovora, približavanja stavova, poznajući kompletnu problematiku u vaterpolo soprtu, ne samo u Kotoru nego i na nivou Crne Gore, danas se došlo do zaključenja ovog ugovora kazaoje Aprcović.

Danas je ovo jedan bitan čin, kao što i treba da bude rekao je Denis Mandić, dosadašnji predsjednik VK Primorac. On je podsjetio da je rukovodstvo, na čijem je čelu bio 13 godina, sa puno uspjeha vodilo ovaj klub do prestižnih evropskih rezultata i medalja.

Mandić se zahvalio gradonačelniku na izuzetno brzom dogovoru koji je doveo do ovog čina.

Svih ovih godina Mandić je, kako je rekao, klub doživljavao kao gradski, ali nije mogao biti to jer nijese dozvoljavao Zakon o sportu.

Ovo je jedini gradski klub vaterpolo sporta u Kotoru koji će za dvije godine biti stogodišnjak, podsjetio je on.

stisak ruke potvrdio uspješno okončane pregovore i potpisan sporazum: Mandić i Aprcović

“Sve zaostale obaveze koje se budu eventualno pojavile iz prošlog perioda biće takođe moja obaveza”, poručio je Mandić.  Grad preuzima brigu o klubu sa ovom godinom, rekao je on, vjerujući da će Primorac biti još bolji.

Na pitanje novinarke Skala radija oko igračkog kadra i da li će biti osvježen, Aprcović je odgovorio da tek treba da se, shodno Zakonu o sportu izvrši transformacija kluba, zatim da se organizuje Skupština kluba, konstituišu organi, da se upiše u registar sportskih kolektiva u Ministarstvu sporta i mladih i nakon toga da se krene u realizaciju aktivnosti Vaterpolo i plivačkog kluba Primorac.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]