Vatra ugašena nakon 12 sati borbe

0
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Nakon 12 sati borbe sa vatrenom stihijom, kotorski vatrogasci su sinoć ugasili veliki požar u grbaljskom selu Zagora, koji je otežavao jak sjeverni vjetar, mijenjajući često pravac.

Vatra se širila i u opasnosti je bilo više kuća između sela Krimovice i Zagore.

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja uspjeli su da otklone opasnost i oko 21 sat da požar stave pod kontrolu.

Pomagale su im kolege Službe zaštite iz Budve koje su im obezbjeđivale vodu.

Na licu mjesta su bili i pripadnici kotorske ispostave policije, a na raspolaganju kotorskim vatrogascima je bila i cistijerna kotorskog Vodovoda.

U jedinicu su se kotorski vatrogasci vratili jutros u 7 sati i 30 minuta.

U gašenju požara bili su uključeni i avioni koji su djelovali na terenu oko dva sata, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Vatrogasci su tokom noći i jutros obilazili teren kako bi bili sigurni da je vatra u potpunosti ugašena.

I danas, tokom čitavog dana će požarište biti kontrolisano, a u međuvremenu se otklanjaju nedostaci na vozilima, opremaju i saniraju kako bi spremno dočekali sljedeću intervenciju, zaključio je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].