Vatru na Dragalju gase dobrovoljci iz Perasta

1
Krsto Žmukić

Krsto Žmukić

audio: Krsto Žmukić

Ovih dana učestali su požari na Krivošijama.

Od juče je aktivan požar na Dragalju, području koje pokrivaju vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Bogoljub Brzeić“ iz Perasta.

Prethodnih mjesec dana peraški vatrogasci su bili na ispomoć kolegama iz Kotora i Tivta na požarima na teritoriji Luštice, kao i kolegama iz Herceg Novog na požarima iznad sela Malta i Ravnog brijega.

Posljednjih sedam dana počeli su požari na području Krivošija i Crkvica koje pokriva ovo društvo.

Prije četiri dana, podsjeća Krsto Žmukić, predsjednik DVD iz Perasta, izbio je veliki šumski požar u rejonu Metkove vode, koji je podmetnut tvrdi on.

Mještani su, kaže Žmukić vidljeli čovjeka koji je izvšio paljenje, ali na žalost nije uhvaćen, kao što nijesu uhvaćeni ni dosadašnji piromani.

Žmukić vjeruje da će se već jednom piromanima stati na put.

Požar koji je od juče na Dragalju, na potezu zaseoka Radojičići-Ilići, koji gase ekipe peraškog DVD  je pod kontrolom.

Za sada ne prijeti opasnost objektima, ali je tražena pomoć od Direktorata za vanredne situacije, jer ,ako se ubrzo ne pristupi gašenju avionima, vatrogasci se boje da će se ponoviti 2011. godina, kada su požar na istom terenu gasili i ostali preko 12 dana.

Žmukić je podsjetio i da su vatrogasci iz Perasta imali potragu za jednim nestalim licem na Orjenu.

Akcija se završila veoma uspješno i bez posljedica.

Dugo je još ljeto pred nama, kaže Žmukić, a za pomenuto područje Krivošija je karakteristično da je u avgustu i septembru najveći broj požara, pa je i najviše posla u ovom periodu za vatrogasce iz Perasta.

Žmukić ističe izvanrednu saradnju sa Službom zaštite i spašavanja iz Kotora i njenim komandirom Mandićem.

“Radimo kao jedan tim. Što se pokazalo i u prethodnim godinama i ovoga ljeta i nadam se da će tako i ostati, jer smo svi na sitom zadatku očuvanja ljudskih života i materijalnih dobara svih građana Crne Gore“, poručio je Žmukić.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]