Vatrogasci heroji paklenih dana, nadležni da uhvate počinioce

4
radi se uglavnom o podmetnutim požarima

Anketa

audio: anketa

Ovo je strašno, pakao. Ima li koga da uhvati i adekvatno kazni one koji namjerno podmeću požare, pa nam gori cijela obala, konstatacije su i pitanja građana Kotora u anketi za Skala radio.

Svi neka skinu kravate i izađu iz kancelarija, neka sve nas mobilišu i da idemo da gasimo vatru koje je na sve strane, poručio je naš sugrađanin.

Drugi poziva Markovića, kako je rekao, da se pridruži u gašenju požara kada kaže da situacija nije alarmantna.

Jedinstven stav naših sagovornika je da su vatrogasci najveće žrtve da obavljaju najopasniji posao i da im ne mogu pomoći dva aviona koji izbace malu količinu vode na tako rasprostranjenoj teritoriji kakva su sela u Donjem Grblju gdje svakodnevno gori.

“Svaka im čast. Oni su heroji, jer vatrogasci ne gase samo vatru već su u svakoj nevolji prvi da pomognu, počev od saobraćajnih udesa, poplava, i ostalih vanrednih situacija“, kazao je mlađi Kotoranin, a bilježi naša anketa.

“To neko namjerno pali, a nadležni nikako da ih otkriju i adekvatno kazne. Da ima države, ali pošto živimo u banana državi tako nam se i dešava”, riječi su još jednog anketiranog.

Ljudi su neobazrivi, ne paze, niko da uzme kosu i otkose, očiste već misle da se šibicom sve završava, poručio je još jedan naš sagovornik.

4 KOMENTARI

  1. Osamdesetih godina prošlog vijeka, za sve ljetnje požare po Dalmaciji neki Hrvati su kao podmetače optuživali turiste iz Srbije. Eto, i juče izvjesni Domazet kaza da su ovo što sada žega od Istre do Pelješca podmetnuli Jgosloveni koji mrze Hrvatsku i Hrvate…(?!)

  2. U vrijeme ovih katastrofičnih požara, neka mi bude dopušteno da zamolim crkvene velikodostojnike obje konfesije, da danonoćno drže molebane, da nam Bog pošalje kišu.

    • …a đe Kapurica moja dobra-njih nađe da se mole ..? A mole se, e bora mi- ( i nogama i rukama-da im ovo potraje-breznađe..”Gospod je s’vam i poručuje n/v/am-stadu na zemlji “čuvaj se ti pa ću te sačuvati i ja”..ja,jaaa…?!)- evo brezmalo tri decenije-da nam svane-a ono nam mrklo i izgoresmo-kao dno od pinjate-brez vode na ognjište ..?

      p.s. DA OPROSTITE DRAGI ČITATELJI-ZABORAVIH ( vrijeme učinjelo svoje…?) -VAM reći,da sam prije nekolike godine-predložio Glavnom Vikaru kanoniku Kotorske Biskupije-da ispred svetoga Tripuna i u saradnji sa kolegama sa pjace svetoga Luke-podignu po jedan spomenik(porsje) DRUGU TITU-jerbo da nije bilo NJEGA-danas bi nam crkve obavdvije konfe/kc/sije-izgledale kao pokojnja Jugolsovenska privredna zona u Grblju..Lipcima-Risnu-Perastu-na livadama Lipovca u Škaljare-i fabika sapuna braće Vučković-uz pripomenu da bi nam danas najpotebniji bio SAPUN-da nam ovi “naši stobrazovići” peru gi svako jutro u narednih 100 godina-koliko je minimalno od spreše vremena da “stobraze-speru od sopstvene ljage”…?! Ne ljutite se na mene-nego na vaša ZRCLA-koja vas svako jutro pikazuju u naravnoj veliči..(Njegoš)?

  3. Bravo što ste dali mišljenja i jednih i drugih i ovih protiv kravata i onih koji su protiv Markovića. Pokažite Jokićevom društvu kakom radi Skala radio da malo još sebe blamiraju napadajući vas. Ostanite i dalje časni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]