Spasioci ispraznili hlor iz oštećene boce kotorskog preduzeća Vodovod i kanalizacija

0

 

Kotorska Služba zašite i spašavanja dobila je danas oko 11.30 sati dojavu da curi hlor iz boce u preduzeću Vodovod i kanalizacija.

Nakon uvida na licu mjesta konstatovano je da se boca mora evakuisati iz kruga preduzeća i iz nje kontrolisano ispustiti gas.

To je operacija koja je zahtijevala postupnost, jer jer ispuštanje hlora podrazumijeva poštovanje pune procedure, jer se radi o gasu zagušljivog mirisa, veoma otrovnom, kazao je Skala radiju Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Spasioci su bili obučeni u zašitne nepropusne skafandere.

Hlor je ispušten na brdu Vrmac, u dijelu koji je bio obezbijeđen i izdvojen. Ispuštanje je vršeno postepeno, a istovremeno je ispušteni gas zalivan velikom količinom vode.

Nakon više od četiri sata operacija je okončana.

Boca, na kojoj su vidljiva oštećenja, zbog čega je hlor curio, vraćena je preduzeću, kazao je komandir Mandić.

Zajedno sa spasocima, na Vrmcu su bili i predstavnici Vodovoda i kotorske policije, koji su izvršili obezbjeđenje transporta boce, jer je riječ o opasnim materijama koje moraju biti vožene pod pratnjom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.