Vatrogasci preventivno djelovali na Lovanji

3
objekti od čvrste gradnje ali i sklepanih od svega i svačega

Maksim Mandic

Maksim Mandić

Predstavnici opštinske Službe zaštite i spašavanja Kotor, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, sport i društvene djelatnosti obišli su montažno naselje na Lovanji.

Poučeni iskustvom koje je zadesilo izbjegličko naselje u Podgorici, koje je prošlog mjeseca u potpunosti izgorijelo, opštinska Služba zaštite i spašavanja je obezbijedila protivpožarne aparate koje je podijelila stanovnicima naselja u cilju preventivnog djelovanja i blagovremenog reagovanja u slučaju požara.

Kako je za Skala radio kazao Maksim Mandić, komandir ove Službe, kotorski vatrogasci su obučili stanovnike Lovanje kako se koriste protivpožarni aparati, svjesni činjenice da se radi o lako zapaljivim materijalima kojima su izgrađeni stambeni objekti na ovoj lokaciji u kojima žive porodice RAI populacije.

“Stanovnici Lovanje su dobili na korišćenje deset aparata na korišćenje, a nakon urađene obuke koja je podrazumijevala pravilnu i blagovremenu upotrebi i korišćenje aparata i brzo reagovanje u slučaju izbijanja požara, siguran sam da je preventivno reagovanje bilo neophodno i da je sada bezbijednost naselja podignuta na veći nivo”, kazao je Mandić.

Kotorski vatrogasci će više puta u ovim vrelim danima obilaziti naselje na Lovanji i najugroženije lokacije na kojima bi eventualni požar izazvao nesagledive posljedice.

i ovdje se živi
i ovdje se živi
opasnost od požara
ovo niko ne čisti
sad imaju aparate za gašenje
stalna prijetnja od požara
smeće pored objekata za stanovanje

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].