Vatrogascima uručene zaštitne maske i dezinfekciona sredstva

0

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je za pripadnike opštinskih službi zaštite i spašavanja i dobrovoljna vatrogasna društva, od donacije iz Slovenije opredijelio 40.000 zaštitnih maski i 450 pakovanja dezinfekcionih sredstava.

U prostorijama Direktorata, danas je i uručena ova zaštitna oprema, na kojoj je, u ime službi zaštite i spašavanja zahvalio Radovan Nikolić, zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, koji je konstatovao da je ovo još jedna potvrda kvalitetne saradnje sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a.

“Subjekti sistema zaštite i spašavanja imaju aktivnu ulogu u borbi protiv korona virusa. Službe zaštite i spašavanja imaju konkretne aktivnosti na lokalnom nivou, a uloga Direktorata za vanredne situacije MUP-a je koordinacija prijema međunarodne pomoći preko Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, NATO-a i bilateralno, saopštio je  generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.

Zahvalivši NKT-u na razumijevanju i odluci da jedan broj zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava oprijedijeli za sistem zaštite i spašavanja, Mulić je istakao  da je na ovaj način potvrđeno da u sistemu zaštite i spašavanja postoji dobra saradnja,  ali i solidarnost za rješavanje svih pitanja, pa i onih vezanih za COVID 19.

“Bez obzira što smo dva nivoa istog sistema, naši ciljevi, zadaci i profesionalni izazovi potpuno su identični”, zaključio je Mulić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]