Vatromet kolura, ritma i mediteranskog šarma

0

Mirjana Miljanović

Mirjana Miljanović

Pobjedničkim koracima i u korak s ljetom u srijedu 29. juna u 21 sat ispred katedrale Sv, Tripuna biće održan 19. koncert Mažoretki “Fešta”.

Koncert će zaokružiti uspješnu godinu u kojoj “Feštine” mažoretke slave svoj jubilej 10 godina rada, poslije veoma uspješne sezone koju su činile brojne turneje, međunarodni nastupi, inostrani karnevali, zimski veliki koncert u čast jubileja i nedavno završen međunarodni kup u Baru na kome su djevojčice od seniorki do kategorije pčelica postigle značajne rezultate i opravdale ulogu favorita.

I na ovom koncertu predstaviće se sva djeca u radu sa štapom i sa pom ponima, kazala je za Skala radio Mirjana Miljanović, trenerica i koreografkinja “Feštinih” mažoretki.

Biće to ljetni vatromet boja, ritma, mediteranskog šarma za kotorsku publiku, ali i doživlja više za goste i turiste koji će se naći pod zvonicima kotorske katedrale.

Miljanovićeva poziva prije svega roditelje mažoretki i građane Kotora da dođu i pozdrave evropske šampionke koje su zaista u godini jubileja postigle izuzetne rezultate.

Ona je posebno pohvalila mini kids kategoriju, najmlađe pčelice od 3 do 6 godina, koje su postigle sjajne rezultate u kategoriji produkcije sa štapom.

Na sceni je bilo preko 30 djevojčica sa osvojenim peharom većim od njih.

Mažoretke "Fešta" - pčelice sa peharom

Prvi takmičarski timovi (kadetkinje, juniorke i seniorke) u avgustu počinju sa pripremama za 20. Evropsko prvenstvo u mažoret plesu koje će biti održano u Hrvatskoj od 22. do 26. septembra.

U septembtru je upis za nove članice “Feštinog” pobjedničkog tima, nove ideje, zadatke i nove pobjede, kazala je Miljanovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]