Veče kada je uz “Lungo Mare” pjevala publika

0
Lungo Mare i Nada Baldić

Usred tišine grada i usnule ljepote, tiha se čula gitara la muzika di note!

I sve to u kotorskom Kulturnom Centru “Nikola Đurković“, koji je i ovoga puta otvorio širom svoja vrata da primi muzičare koji su noć poklonili gradu.

U Bokeškom nocturnu,  u okviru novembarskih fešti gradu tradicionalno, peti put muzički sastav Lungo Mare zagrijao je dušu ljubiteljima Mediterana notama mora od Kvarnera pa do lijepe Boke.

Po reakcijama oduševljene publike bilo je jasno da su muzički gušti bili pravi, da su refreni večeri inspirisali prisutne da pjevaju zajedno sa nenadmašnim Polijem Gjurgjevićem, momcima iz sastava “Lungo Mare“ i uz baršunasti glas naše sugrađanke Nade Baldić, kojoj je mediteranska pjesma na životnoj muzičkoj skali.

Popularna ženska klapa okićena priznanjima i nagradama klapskih susreta, šarmantne kotoranke klape “Incanto“ dodali su od svoga šuga.

Duo “Mare blue“, koji je trebao da bude još jedan poetsko muzički dar večeri, na žalost nijesmo mogli čuti u punom sastavu, a prilika za to biće već u nekom od sljedećih druženja.

Prohladno kotorsko, novembarsko, subotnje veče bilo je toliko zagrijano pjesmom, od koje je svima koji ovu muziku vole i osjećaju je nešto toplo zasjalo u duši.

A ko može da ostane bez pojačanih emocija kada čuje akorde Šjora Mare, Od Šuranja do pazara, Prošeći se po Kvarneru, Zar je voljeti grijeh, Sve dok bude bilo i nas dvoje, Tamo gdje grožđe, Cvita zaboravi Espanju, Pleši sa mnom, Lipoto moja, O sinjorina, Grdelina dva, Za malo ljubavi, Zbogom Dalmacijo,  E moj Gosparu.

Veče je nadahnuto vodila kotorska pjesnikinja Dubravka Jovanović, a organizatori su bili muzički sastav Lungo mare i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

“Lungo mare“ se zahvalio onima koji su imali nježno uho za pravu notu i pomogli ovaj koncert: Gradu Rijeci, Opštini Kotor, Turističkoj organizaciji Kotor, Kulturnom centru “Nikola Đurković”, Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, Hrvastkom nacionalnom vijeću, Unibrandu  BG, Vili Ivana, Konobi Portun i medijskoj potpori Skala radiju, Dux radiju i Radio Kotoru.

klapa Inkanto
oduševljena publika
Dubravka Jovanović nadahnuto vodila veče

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].