Veći prihodi od poreza u kotorskoj opštini

0
Biljana Peranović

Biljana Peranović

Biljana Peranović

Prihod po osnovu poreza na nepokretnost u opštini Kotor u 2015. godini je ostvaren u iznosu od preko 3 miliona i 800 hiljada eura, što je za 5% više nego u 2014. godini i preko 4% više u odnosu na plan.

Za ovu godinu planiran  iznos od poreza na nepokretnost je 3 miliona i 700 hiljada eura, a na kraju aprila ostvarenje po ovom osnovu je 712.hiljada, što je za 30% više nego u prethodnom periodu prethodne godine, saopštila je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka Sekretarijata za budžet i finansije u opštini Kotor.

Rezultat ovako dobre naplate je bolja fiskalna disciplina poreskih obveznika, kao i prinudna naplata koja ja preduzeta od strane ovog sekretarijata.

Potpisano je i dosta sporazuma za plaćanje poreza u ratama kako sa građanima tako i sa pravnim licima.

Za ovu godinu poreska rješenja su predata na tender za štampanje i raspodjelu.

Pošti CG je predato sve i raspodjela rješenja će građanima početi tokom sljedeće nedjelje.

Peranovićeva je podsjetila da je 2015. godine donešen novi zakon o porezu na nepokretnost koji je predviđao drastično povećanje poreza.

Najniža stopa poreza je povećana za 250% sa 0,10 na 0,25%.

Krajem prošle godine je opština donijela Odluku kojom je predviđeno povećanje stopa do 7%.

Međutim, povećanje ostalih koeficienata će usloviti i veći porez ove godine za građane za oko 20%, dok će za zemlju, naročito u petoj zoni, a to je zemljište koje nije pokriveno urbanističkim planovima, doći do smanjenja poreza od 20 do 40%, kazala je Peranovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]