Većina aviokompanija zahtijeva nošenje maske bez ventila

0

Većina aviokompanija koje trenutno povezuju Crnu Goru sa zemljama Evrope zahtijeva od putnika nošenje maski višeg stepena zaštite, tj. maske bez ventilacionih otvora, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

“Tako npr. putnici koji lete aviokompanijom Austrian Airlines na liniji Podgorica – Beč – Podgorica obavezni su da nose medicinske maske (isključivo FFP2, N95 ili KN95) bez ventila tokom leta ukoliko imaju više od 15 godina. Izuzetak su trudnice i djeca od 6-14 godina, koji mogu nositi obične hiruške maske tokom leta. Izuzetak su djeca mlađa od šest godina”, navode iz Aerodroma.

Kompanija Wizz Air, koja trenutno povezuje Podgoricu i Memingen, a od danas je otvorena i linija Dortmund – Podgorica, zahtijeva od putnika nošenje hiruške maske ili maske višeg nivoa zaštite (FFP2 ili FFP3).

“Ova kompanija zabranjuje upotrebu maski koje putnici sami naprave ili prekrivanje lica odjećom. Izuzetak su djeca mlađa od šest godina”, ističu u Aerodromima.

Iste uslove letjenja ka Njemačkoj propisuje i Air Serbia.

Na aerodromima u Njemačkoj i na svim Lufthansa letovima širom svijeta obavezna je upotreba medicinske, odnosno hirurške maske (tip FFP2, N95 ili KN95 maska bez ventila). Izuzetak od obaveze nošenja zaštitne maske mogu imati i putnici koji uslijed zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da nose zaštitnu masku, za šta je neophodno odobrenje aviokompanije uz ljekarsku dokumentaciju.

“Molimo putike da prije leta provjere sa aviokompanijom uslove ulaska na let odnosno ulaska u zemlju koja im je destinacija”, navode iz crnogorskih aerodroma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].