Većina odbornika kotorske SO će glasati protiv odluka koje je donosio Vladimir Jokić

11
pogled na Kotor

Avramović, Lončarević, Drašković, Velić

Odbornici Skupštine opštine Kotor sješće u klupe opštinske skupštine poslije više od pet mjeseci, kako bi nastavili započetu XVI sjednicu.

U susret sjednici pletu se razne priče, kalkulacije i matematike, sabiraju i oduzimaju glasovi, uz pitanja ko će s kim, ako dođe do mogućeg prestrojavanja.

Naime, već dugo aktuelna koaliciona vlast, ideološki potpuno suprostavljena u Kotoru ne funkcioniše na pravi način i stalno je po sistemu povuci-potegni, kako bi još koji mjesec preživjela.

Oštrija neslaganja počela su oko Luke Kotor, da bi kulminirala neusvajanjem odluka o kupovini imovine dijela “Jugopetrola”.

Zanimljivo je da je donošenje odluke koja nije prošla, zbog čega je tada sjednica prekinuta, ponovo postavljena na dnevni red naredne, XVII sjednice, koju je predsjednica SO Kotor neuspješno zakazala prije nezavršene XVI.

To je posvađala je vladajuću koaliciju.

Posebno je kulminirao sukob  između SDP-a i URE, budući da je potredsjednica opštine i šefica kotorske URE Ljiljana Popović Moškov odbornike  SDP-a nazvala izdajnicima, a  URU i Demokrate rodoljubima.

Nedavno je Skala radiju  dr Bruna Lončarević, šefica Kluba odbornika SDP-a Kotor kazala da odbornici ove partije neće glasati za pomenutu odluku, jer nije valjano obrazložene niti je elaborat urađen stručno i kvalitetno.

No, nije to glavni problem vladajućih koalicionih partnera.

Sporne su odluke, njih 14, koje je donio predsjednik opštine Vladimir Jokić, mimo Skupštine i tako preuzeo i zakonodavnu vlast u Kotoru.

Kako su ovih dana u predskupštinskoj uzavreloj političkoj atmosferi drevnog  grada za Skala radio izjavili predstavnici odborničkih klubova DPS-a, SD-a, SDP-a, Liberala i HGI-a, za verifikaciju Jokićevih odluka neće glasati, ali ni za ponovno potenciranu Odluku o kupovini dijela imovine “Jugopterola”.

Znači li to i ozbiljnu krizu u koaliciji na vlasti u Kotoru, pitali smo predstavnike predstavnike opozicionih odbornike i SDP-a.

Željko Avramović, odbornik DPS-a je odgovorio našem radiju da ova partija ozbiljno razmišlja da pokrene pitanje povjerenja predsjedniku opštine Vladimiru Jokiću,

“Sve zavisi od daljeg razvoja događaja, a mi to ozbiljno razmatramo i kao ozbiljna partija ćemo se prema tome i ozbiljno odnijeti”, rekao je Avramović.

Kako će DPS ponovo glasati kada je u pitanju Odluka o prodaji zemljišta “Jugopetrola”, koja je posvađala vladajujuću koaliciju i za koju potpredsjednica opštine Ljiljana Popović Moškov tvrdi da je posao decenije, Avramović je odgovorio da će odbornički Klub DPS-a glasati isto kao i prošli put, jer ni jedna tačka ni zarez u materijalu nije promijenjena.

To znači da nema novih momenata i ne postoji ni jedan razlog da Klub DPS-a promijeni mišljenje.

Podsjećamo i na stav SDP-a, koji je Skala radiju nedavno iznijela Bruna Lončarević, šefica Kluba odbornika ove partije, a on nedvosmisleno glasi da odbornici SDP-a neće glasati za ovu odluku.

“Ne vidi se svrha niti je jasna namjena kupovine zemljišta za koju se troši novac građana Kotora.“, riječi su Lončarevićeve.

Ona je takođe kazala da nije isključeno i da SDP glasa za inicijativu o smjeni predsjednika opštine, jer ova partija neće podržati verifikaciju Jokićevih odluka koje je donosio umjesto SO Kotor, odnosno odbornika izabranih voljom naroda.

Kotorski Liberali su protiv Jokićevih odluka koje, po njihovom mišljenju, nijesu donešene u skladu sa zakonom.

Na kotorskoj političkoj sceni nastavljaju se igre bez granica.

Nezadovoljstvo pojedinih koalicionih partnera izazvao je razdor u vlasti.

Kako drugčije protumačiti neuspješno usaglašavanje oko predloženih odluka, što je prouzrokovalo, i ako protiču dvije trećine četvrtog kvartala godine, neusvajanje programa rada i finansijskih planova društava za tekuću godinu čiji je osnivač opština, kazao je Vido Drašković, odbornik iz redova Liberala.

Kotorski Liberali se pitaju da li će predsjednik opštine ponuditi parlamentu ostavku ako ne dobije saglasnost odbornika na donijete odluke?

HGI veoma ozbiljno smatra mogućnost vanrtednih izbora u Kotoru i apsolutno su spremni za njih, kazala je za Skala radio Ljiljana Velić, odbornica ove partije u opštinskoj skupštini.

I za njih su neprihvatljive odluke predsjednika opštine koje je sam donosio.

“Zakonodavna vlast je na neki način kontrolor izvršne vlasti kroz sistem mogućnosti postavljanja odborničkih pitanja, razmatranja predloženih odluka, kontrole budžeta itd. Ukoliko nema ovakvog sistema kontrole, onda je na djelu apsolutna vlast“, kazala je Velićeva, i dodala da predsjednik opštine me može preuzeti ulogu Skupštne.

Član zakona na koji se Jokić poziva za HGI je sporan, tvrdi ona.

Takođe je ova partija i protiv kupovine imovine “Jugopetrola”, kao što je bila i na prošlom zasijedanju, jer, po riječima Velićeve, ne postoji ni jedno novo obrazloženje, a kupovina zemljišta je sporna iz više aspekata.

Za 14 odluka koje je sam donio predsjednik opštine Jokić neće glasati ni odbornici SD-a.

Da li je ponedjeljak dan D, ili će sjednica ponovi biti odložena, što je vjerovatnije, otvoreno je pitanje?

11 KOMENTARI

 1. Sve vam je zakuvala madam konjak.
  Ko s njom ima posla ovako pasa.
  Bay bay demoNkrate,urEAši i ostali visoki političari

 2. ..a doći će poneđenik i poneđenici..pa će da bidne ..prema mome “noćašnjemu snu”-potla Skupšine i Rezolucije-Revolucije..koja ,na ultimu,proguta samu sebe-a đecu ostavila da sama odlučuju…i to na ovakav način…ako je vjerovati mome snu:

  1….Većina odbornika će glasovati protivu Odluka koje je po zakonu-a mimo Skupštine opštine(neo jevropizdarija-demokrackog centralizma…)donosio prešednik opštne Kotor Vadimir Jokić..
  2….Tader stupa na scenu oronuli DPS i koalicija..tražeći da se glasuje o povjerenju prešedniku opštine..
  3. Odbornici prihvataju “inicijativu rahmetil DPS-a i odavno upokojene OPOZICIJE..i izlaze na glasovanje-putem “tajnovitog glasovanjem(kurvanjem!)”..IZGLASAVAJU POVJERENJE prešedniku opštine Kotor Vladimiru Jokiću-Putiniću..

  Da li je poneđenik dan-kao i svaki drugi..? DA,DA..s’pripomenom ,da lisice dlaku mijenjaju-LINJAJU SE..ali ćud nikad-čuvajući svoje bliznice-zobnice oliti korita..od kad je svijeta i vijeka..”vrana vrani oči ne izvadi”…?!

  NAROD PLAĆA..NEOFAŠIZAM AD PORTAS..INPORTOVAN SA ZAPADNIH “ORANICA” >>>(PARIZA I VJEČNOGA GRADA…/autorke gradinarke ..madam Le Pen et šinjora Benitova unučica…/ PRIJE TRIDESET GODINA)<<<..NA NAŠE "ORANICE" -od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…od Bojane do Sutorine..?

   • …Dati ne misliš OBADALI ONAGARU-na ovaj naš prevareni NAROD u onoj vašoj sramotnoj i krvavoj ABlejalici-kontrarevoluciji 1988-1999.godine kad ste poitali -PO POZIVIMA kaspina i grobara sa Dedinja i Banskije dvori Zagreba..na Konavle i Dubrovnik-zadnja linija obrane srpstva i kosova-u “veljemu ratu za mir..”?!!!

 3. Oće li se tete Drage sada opet smijati Ha ha ahaa na uspješna zakazivanja i otkazivanja lokalnog parlamenta na čijem je čelu?
  Evo malo i mi njoj ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaa haaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].