Većina odbornika SO izrazila spremnost da pomogne vatrogascima na terenu

0
sa današnjeg zasijedanja SO Kotor

Odbornici u SO Kotor Adžić i Latković

audio: sa zasijedanja SO Kotor

Na početku današnjeg zasijedanja Skupštine opštine Kotor, predsjednik opštine Vladimir Jokić je obavijestio odbornike da je u kotorskoj opštini vanredno stanje, jer vatrena stihija bijesni Lušticom i okolinom Bigove, prijeteći mještenima i njihovim kućama

Zbog ove situacije on je napustio sjednicu kako bi bio na lice mjesta i obavijestio skupštinu o daljim potezima.

Ako bude potrebno, sjednica će prekinuiti rad kako bi i odbornici dali svoj doprinos u gašenju požara velikih razmjera.

Nakon njegovog prvog izvještaja sa terena sjednica je produžila rad jer je, kako je kazao Jokić, vatra kako tako pod kontrolom.

Odbornik DPS-a Dejan Adžić je za Skala radio izrazio spremnost da lično i u ime partije pomogne vatrogascima i mještanima na terenu, pozivajući građane da se uzdrže paljenja vatre na otvorenom.

On smatra da je riječ o namjernom podmetanju požara i da bi i sa ovog mjesta najvišeg oragana vlasti u Kotoru, trebalo uputiti apel nadežnima da se što prije otkriju počinioci i privedu pravdi.

Po njegovim riječima prioritetnije je da odbornici budu na pomoć vatrogascima i mještanima od današnjeg skupštinskog odlučivanja.

Istog mišljenja je i Milivoje Latković iz Demokratskog Fronta, koji je stanovnik Grblja i danima je uz vatrogasce i njihovu, kako je rekao nadčovječansku borbu.

On smatra da bi se trebao aktivirati vodovodni priključak budući da tuda prolazi regionalni vodovod za ovakve situacije, kako bi bilo lakše vatrogascima i vlasnicima privatnih cistijerni koji bi vodu uzimali sa “Jugodrva“ umjesto da idu za Kotor.

Latković takođe smatra da se namjerno pali ovim područjem, poručujući da ko to radi, čini zločin protiv čovječnosti.

On će, kako je rakao, biti jedan od inicijatora da se sa nivoa lokalnog parlamenta inicira prijedlog prema nadležnima kako bi se što hitnije otkrili počinioci i adekvatno kaznili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].