Velemir Dragić: Spajanje fekalne na kišnu kanalizaciju nije novost u kotorskom starom gradu

5
fekalije u moru

Velemir Dragić

Problem izlivanja fekalija kod sjevernih gradskih vrata u Kotoru, na Tabačini je vezan za atmosferski kanal koji iz ovog dijela starog grada odvodi drenažne, odnosno atmosferske vode.

Na žalost, ovaj dio grada je bez sistema fekalne kanalizacije, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je prošle godine  otpočela izgradnju na ovom području, ali još uvijek objekti nijesu spojeni na fekalni sistem, tako da se iz nekih objekata kanalizacija izliva u atmosferski kanal i dospijeva u more, pretpostavlja Dragić.

Na žalost, ovaj atmosferski kanal nije u nadležnosti preduzeća Vodovod i kanalizacija, pa Dragić, kako nam je kazao, ne može tačno utvrditi odakle fekalije dospijevaju u more.

Radi se očigledno o nekim nelegalnim priključenjima koje nijesu novost, i to je na žalost pravilo u većini slučajeva, rekao je Dragić.

Nijesmo uspjeli da dobijemo Zorana Dragovića, šefa kotorske Komunalne inspekcije, ali smo mu poslali sms poruku i zatražili informaciju o ovom slučaju. Javio se poslije tridesetak minuta i saopštio nam da će preduzeti sve potrebne mjere da se ustanovi o čemu se radi. On je kazao da je neophodna saradnja sa stručnim ljudima iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kako bi se ovaj problem riješio i otkrili svi koji su nelegalno priključili fekalnu na kišnu kanalizaciju.

Izlivanje fekalne kanalizacije nije novost u ovom dijelu grada, saopštili su nam stanovnici Tabačine koji su tražili da im se ime ne spominje.

Oni su kazali da se tačno zna o kojoj se kući radi i ko je priključio fekalnu u kišnu kanalizaciju.

Stanje je nepodnošljivo.

Šire se neprijatni mirisi i pravo je čudo da inspekcije o ovome ćute, kazali su nam.

Nadamo se da ćemo dobiti odgovor šefa Komunalne inspekcije i da će se ovaj problem konačno riješiti.

* * *

Što se tiče problema izlivanja veće količine vode na Prčanju iz Vodovoda su saopštili našem radiju da je prilikom izvođenja radova na izgradnji objekta u Jerovici na Prčanju, došlo do većeg oštećenja tranzitnog cjevovoda koji snabdijeva vodom područje Kostanjice, Morinja, Lipaca i Strpa.

Izvođač radova je vršio otkop niže od cjevovoda, pa je došlo do odrona i tom prilikom je cjevovod potpuno prekinut.

Komunalna inspekcija je odmah izašla na teren i naložila izvođaču da izvrši neophodne pripremne radove kako bi se cjevovod mogao popraviti.

“U toku dana ćemo dati bližu procjenu kada će radovi biti završeni, odnosno kada će vodosnabdijevanje biti uspostavljeno”, navodi se u saopštenju.

5 KOMENTARI

  1. Što ćemo sa smradom na rivu ispred vrata od grada? Isti problem. Smrdi kao guba kada je osjeka. Tačno se zna ko je spojen na kišnu kanalizaciju, ali nikoga nije briga!!!

  2. PRVENSTVENO DA LI STE NADLEŽNI ILI NE OVO TREBA RIJEŠITI POD HITNO JER JE STARI GRAD JEZGRO GRADA KOTORA I OVOLIKO FEKALIJA DA SE IZLIVA IZ STAROG GRADA JE HAOS UZAS BLAGO REČENO K R I M I N A L !!!!

  3. PA KO JE NADLEŽAN AKO NIJE VODOVOD I KANALIZACIJA ? IMAMO LI IJEDAN OPŠTINSKI ORGAN KOJI JE ZADUZEN ZA GOVNA ?????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]